Éttermek

Amikor Lisszabonba utazol szükséged lesz egy szállásra, ezért is írtunk a szállás lehetőségekről a Lisbon Guide oldalunkon. De ha túl akarod élni a lisszaboni utad, akkor valamit enned is kell, ezért most ebben a részben a város legjobb éttermeiről fogunk írni.

Tengeri herkentyűk Lisszabonban

Hallhattad már, hogy Lisszabonnak nagy a halválasztéka. Lehet, hogy a gyerekek szívesebben utaznának Rómába pizzát, lasagnát vagy spagettit enni, mint Lisszabonba, ahol a legfinomabb tintahalat és garnélarákot kóstolhatják meg. Ezeken felül rengeteg kagylót és osztrigát is ehettek. Egyszóval mindenki legyen felkészülve a tenger gyümölcseire.

Édességek Lisszabonban

Lisszabon nem csak a tengeri herkentyűiről, hanem édességeiről is ismert. Ha Lisszabonban jársz, ne felejtsd el kipróbálni a Pastel da Natát. Ez egy tipikus portugál édesség, amit ha egyszer megkóstolsz, biztosan erről fogsz álmodozni életed végéig. Az eredeti süteményhez közel a Belém-toronyhoz tudsz hozzá jutni, de amúgy a város más pontján is árulják.

Pastel de Nata

Éttermek Lisszabonban

Lejjebb összeállítottunk egy rövid listát a város legjobb éttermeiről, attól függően, hogy milyen új ízeket szeretnél megtapasztalni.

A bor élmény

Ha csak csipegetni szeretnél valamit, miközben a portugál borok egyik legfinomabbját kóstolod, akkor a Sommelier Lisbont ajánljuk. Az étterem nagyjából a város szívében helyezkedik el.

Cím: Sommelier Lisbon, Rua Telhal 59 – asztalfoglalás

Az olasz élmény

Ha Lisszabonban járva nem a helyi ízeket keresed, akkor próbáld ki az olasz ízvilágot. A város legismertebb olasz étterme a Forno D Oro, ahol Lisszabon legfinomabb olasz ételeit kínálják.

Cím: Forno D Oro, Rua Artilharia 1 16b 1250-039 – asztalfoglalás

A tenger gyümölcsei élmény

Ha mégis ki szeretnéd próbálni a helyi ízeket és meg szeretnéd kóstolni a portugál vizekben élő legfinomabb tengeri herkentyűket és különböző halakat, akkor a legideálisabb étterem számodra a Frade dos Mares. Azt mondják, hogy a városban itt lehet a legfinomabb halakat és egyéb tengeri finomságokat enni, ráadásul az étteremnek kiváló a borkínálata is.

Cím: Frade dos Mares, Av. Dom Carlos I, 55-A – asztalfoglalás

A Michelin élmény

Azok, akik mindenképpen egy Michelin csillagos étteremben szeretnének enni, azoknak a Tagide éttermet ajánljuk. Az étterem, a város szívében helyezkedik el, nem messze a Rua Augusta utcától, és a legkiválóbb ételeket és minőségi borokat kínálja.

Cím: Tagide, Largo da Academia Nacional de Belas Artes 18-20 – asztalfoglalás

Ezekbe az éttermekbe érdemes ellátogatnod a lisszaboni nyaralásod alatt és, ha esetleg bármilyen kérdésed vagy észrevételed van, a lap alján tudsz hozzászólni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük