Felfedezések emlékműve

Ha Belém negyedében jársz biztosan el fogsz majd látogatni a Szent Jeromos-kolostorhoz és a Belém-toronyhoz is, és ha már amúgy is ezen a környéken vagy, a Felfedezések emlékművét vagy ismertebb nevén a Padrão dos Descobrimentost is érdemes egy kicsit jobban megismerned.

Az emlékmű a Tajo folyó partján fekszik és a nagy földrajzi felfedezések korának állít emléket, amelyben Portugáliának is nagy szerepe volt. A Felfedezések emlékműve, amit 1960-ban adtak át, több mint 50 méter magas. Az emlékművön olyan híres portugál felfedezők, misszionáriusok, térképészek, utazók és uralkodók kaptak helyet, mint Vasco da Gama, Pedro Álvares Cabral, Luís de Camões és Saint Francis Xavier. Az emlékmű elején pedig Tengerész Henrik portugál herceg látható, akinek feltáró expedíciói elősegítették később a portugál gyarmatosítást.

A belépő a Felfedezések emlékművébe 4 euró személyenként, ahonnan csodálatos látvány nyílik az emlékmű alatt elterülő Tajo folyóra, a Krisztus király szoborra és az Április 25. hídra is. Ha pontosabb információkat szeretnél az emlékmű megközelítéséről és elhelyezkedéséről a Belém negyedben, akkor kattints erre a linkre.

Felfedezések emlékműve képek

Discoveries monument Felfedezések emlékműve

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük