Krisztus király szobor

Hogyha az interneten véletlenül egy, a Krisztus király szoborról készült képpel találkoznál, meg lennél győződve arról, hogy ez igazából a Megváltó Krisztus szobra Rióban, úgy hasonlítanak. A lisszaboni látogatásod során a Krisztus király szoborhoz mindenképpen el kell látogatnod, mivel a szobor az évek alatt Lisszabon egyik legismertebb jelképévé vált.

A szobor munkálatai 1959-ben António de Oliveira Salaraz diktátor kormányzásának ideje alatt kezdődtek, majd a 1969-ben fejeződtek be. A Krisztus király szobor munkálatait eredetileg 1940-ben akarták megkezdeni és egy imakérésnek szánták Istennek, hogy védje meg Portugáliát a második világháborútól, ám végül az építkezést csak később, 1959-ben kezdték meg, így a műemlék inkább köszönetnyilvánítás lett Istennek.

A szobor egy dombon található, 133 méterrel a Tejo folyó fölött. Az emlékmű 110 méter magas, egy 82 méteres talapzaton áll és a szobor maga 28 méter magas.

Hogyan tudsz eljutni a Krisztus király szoborhoz?

Ha tömegközlekedéssel mész, akkor először egy hajóra kell szállnod, ami a Cais do Sodre megállóból indul Cacilash-ig, majd innen a 101-es busszal a Krisztus király szoborig kell utaznod. A hajóra és a buszra a jegy kb. 2-2 euró, a buszra a jegyet a buszsofőrtől tudod majd megvenni, a belépő a műemlékhez pedig személyenként 4 euró.

Av. Cristo Rei, 2800-058 Almada, Portugália

Nyitvatartási idő: 9.30-18.30-ig (esetenként 7-ig)

Cristo Rei képek

Cristo Rei Lisbon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük