Időjárás

Az egyik legfontosabb tényező a lisszaboni tartózkodásod alatt az időjárás. Nem mindegy, hogy jó időd van, vagy rossz, az időjárás akár meg is keserítheti kicsit a megtervezett utadat. Szóval milyen időre számíts Lisszabonban?

Az egyik, amit érdemes tudni, hogy Lisszabonban enyhék a telek és melegek a nyarak. Ezért van az, hogy januárban akár 10 -15 fok is lehet a városban, míg a legtöbb európai városban mínuszok vannak.

Ha nem szereted a forró nyári napokat, akkor a legjobb, ha áprilisban, májusban, szeptemberben vagy októberben látogatsz el Lisszabonba, mert júliusban és augusztusban, akár 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Időjárás Lisszabonban

Ha nyáron Lisszabonba látogat, naptejet kell vinnie. A híres látnivalók között sétálva könnyen leéghet a nap, ami tönkreteheti a tartózkodását, ha rossz lesz. Azért is érdemes fürdőruhát hozni, mert Lisszabon közelében rengeteg strandot érdemes felkeresni. Szerencsés esetben élvezheti a 25 Celsius-fok feletti hőmérsékletű tengerben való úszást. nem hangzik szépen?

belem painting events

Milyen időjárásra számíthat Lisszabonban?

Vessünk egy pillantást hónapról hónapra, milyen időjárásra számíthat Lisszabonban. Ez csak általános információ, ezért ne felejtse el megnézni az aktuális lisszaboni időjárás-előrejelzést, mielőtt ellátogat a városba, és a látottak alapján ruhát csomagol.

Január: Lisszabonban a január enyhe, az átlaghőmérséklet 13°C (55°F). Noha ez az év leghidegebb hónapja, a város történelmi helyszíneinek és múzeumainak felfedezése még mindig viszonylag kellemes. Ügyeljen arra, hogy kabátot hozzon magával, mert az esték hidegek lehetnek.

Február: Lisszabon februárja hasonló a januárhoz, enyhe hőmérséklettel és időnként esőzáporokkal. A város azonban még mindig viszonylag csendes, mivel a turizmus szempontjából még mindig utószezon van.

Március: Márciusban kezdődik a tavasz Lisszabonban, a melegebb átlaghőmérséklet 15°C (59°F) körül alakul. Ez egy nagyszerű alkalom a város meglátogatására, mivel a virágok virágozni kezdenek, és a város életre kel a kulturális eseményekkel és fesztiválokkal.

Április: Április remek alkalom arra, hogy meglátogassa Lisszabont, melegebb a hőmérséklet és sok napsütés. Az átlaghőmérséklet 18°C (64°F) körül van, így ideális a város szabadtéri piacainak és kávézóinak felfedezéséhez.

Május: Május az egyik legjobb idő Lisszabon meglátogatására, a meleg átlaghőmérséklet 21°C (70°F) körül mozog. A város kevésbé zsúfolt, mint a nyári hónapokban, így ideális alkalom a népszerű turisztikai helyszínek, például a Belem-torony és a Jeronimos-kolostor meglátogatására.

Június: Júniusban kezdődik a nyár Lisszabonban, a hőmérséklet átlagosan eléri a 24°C-ot (75°F). Remek alkalom a strandokra, és élvezze az éjszakai életet a város számos bárjában és klubjában.

Július: Július a nyár csúcspontja Lisszabonban, a hőmérséklet átlagosan eléri a 27°C-ot (81°F). A város zsúfolt lehet turistákkal, de még mindig remek alkalom a strandok és szabadtéri tevékenységek élvezetére.

Augusztus: Lisszabon augusztusa forró és száraz, az átlaghőmérséklet 27°C (81°F) körül alakul. Ez egy népszerű időszak a turisták számára, ezért készüljön fel a tömegre és a magasabb árakra.

Szeptember: Szeptember remek alkalom Lisszabon meglátogatására, mivel a hőmérséklet átlagosan 24°C-ra (75°F) kezd lehűlni. Még mindig elég meleg ahhoz, hogy élvezze a strandokat és a szabadtéri tevékenységeket, de a nyári hónapok tömege nélkül.

Október: Október remek alkalom Lisszabon meglátogatására, enyhe hőmérséklettel és sok napsütéssel. Az átlaghőmérséklet 20°C (68°F) körül van, így remek alkalom a város számos múzeumának és történelmi helyszínének felfedezésére.

November: Lisszabonban a november esős és hűvös lehet, átlagosan 16°C (61°F) körüli hőmérséklettel. Még mindig remek alkalom a városlátogatásra, de mindenképpen hozz magaddal kabátot és esernyőt.

December: A december Lisszabonban enyhe, az átlagos hőmérséklet 14°C (57°F) körül alakul. Remek alkalom a város karácsonyi vásárainak és fesztiváljainak felfedezésére, valamint a számos beltéri tevékenység, például múzeumok és galériák élvezetére.

Összefoglalva, Lisszabon mediterrán éghajlatú, enyhe telekkel és forró nyárral, így egész évben nagyszerű úti cél. Az Ön preferenciáitól függően mindenkinek van szezonja Lisszabonban. Akár a nyári meleg strandokat, akár az enyhe tavaszi és őszi hőmérsékletet kedveli, Lisszabon kínál valamit. Indulás előtt feltétlenül nézze meg az időjárás-előrejelzést, és annak megfelelően pakoljon.