Vásárlás

Mindenki szeret vásárolni, vagy legalábbis a Föld lakosságának a fele biztosan. Lisszabonban rengeteg lehetőség van a vásárlásra, úgyhogy most ehhez fogunk egy-két jó tanácsot adni.

Röviden bemutatjuk a legjobb lisszaboni bevásárlóközpontokat, boltokat és bevásárló utcákat ruhavásárláshoz, ha viszont inkább csak szuvenírt szeretnél vásárolni, akkor is olvass tovább, mert arról is említést teszünk.

Bevásárlás Lisszabonban

Ha voltál már Lisszabonban, akkor biztos hallottad már, hogy a Baixa-Chiado metrómegállónál vannak Lisszabon legjobb bevásárló utcái. Ez igaz és innen kiindulva lehet a legjobban felfedezni a környéket.

1) Rua Augusta

Shopping - Rua AugustaEz Lisszabon legismertebb vásárlóutcája. Az utca a gyönyörű Kereskedők terétől (Praca do Comercio) kezdődik és egészen a Rua Augusta-ig tart. Az utcában megtalálhatod a legismertebb márkákat, mint a H&M, Zara, Pull and Bear és ha esetleg megéheztél megkóstolhatod a Pastal de Nata-t is. Ha csak valamilyen emléktárgyat, mágnest, táskát stb. szeretnél magadnak vásárolni azt is könnyen megteheted. Az utca vége a IV. Pedró tér és a Parca da Figueira tér között van.

2) Rua do Carmo

Shopping - Carmo

A Rua do Carmo egy meredek sétálóutca rengeteg ismert és kevésbé ismert ruhaüzlettel. A Rua do Carmo utcában, kb. ugyanazokat a boltokat fogod megtalálni, mint a Rua Augusta-ban. A helyi ruhaboltok mellett természetesen a más európai országokban ugyanúgy ismert márkák is helyet kaptak az utcában.

Rua do Carmo
Rua do Carmo

3) Avenida da Liberdade

Az Avenida da Liberdade Lisszabon belvárosában helyezkedik el. Az utcában olyan híres világmárkák üzleteiben vásárolhatsz, mint a Max Mara, Prada vagy a Burberry, és ha esetleg enni vagy inni támadna kedved, annak sincs semmi akadálya. A majdnem 1 kilométer és 100 méter hosszú utca a Praca Restauradores-nél kezdődik és egészen a Praca do Marques de Pombal-ig tart.

4) Vasco da Gama shopping mall

A Vasco da Gama bevásárlóközpontban számtalan híres ruhaüzlet és különböző étterem található. A bevásárlóközpont Lisszabon belvárosától nem messze helyezkedik el, rögtön az Oriente metrómegállónál, közel az Óceániáriumhoz és a felvonóhoz. A számtalan világmárka mellett rengeteg gyorsétterem és egy hatalmas élelmiszerbolt is van, ahol nem csak tejet, kenyeret és felvágottat tudsz venni, hanem minden egyebet is a játékoktól kezdve ruhákon át, ráadásul az üzletnek nagy a friss óceáni hal kínálata is.

5) El Cortes Ingles

Ha voltál már Barcelonában vagy Madridban, akkor biztosan hallottál már az El Cortes Ingles-ről. Ha az igazi világmárkákat keresed, akkor itt biztosan megtalálod az összes ismert luxusmárkát. Természetesen ezeket az üzleteket az Avenida da Liberdade utcában is megtalálhatod, de az El Cortes Ingles áruházláncban ezeket az üzleteket kevesebb sétával is elérheted. Az El Cortes Ingles a Sao Sebastian metrómegállótól nem messze található a pontos címe pedig: Av. António Augusto de Aguiar 31.

Mit vásároljak Lisszabonban?

A lisszaboni utadról nem csak a Prada, Burberry és Louis Vuitton ruhákkal akarsz haza érkezni, de szeretnél egy-két szuvenírt is vásárolni?! De mit vegyél Lisszabonban? Most adni fogunk egy-két ötletet a tökéletes eredeti portugál szuvenírhez.

1) Kerámia

Biztosan észrevetted a lisszaboni utad során, hogy minden harmadik ház falán van valamilyen kerámia díszítés. Ez a város egyik jellegzetessége és igazi arca Lisszabonnak, de a kerámia több, mint csak szimpla dísz a falon. Látogass el több szuvenír vagy kerámia boltba is, hogy megtaláld a számodra megfelelő darabot, ezzel később dekorálni is tudsz majd vagy akár a konyhában is hasznosan tudod majd használni.

2) Bor

Portugália ismert a jó borairól. Lisszabonban igen sok borüzlet közül tudsz választani, de talán az egyik legismertebb a Garrafeira Nacional, ami a Rua de Santa Justa 18 alatt található. Ha szereted a bort, akkor az Alto Douro borvidékről származó híres Portói bort mindenképpen meg kell kóstolnod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük