Tömegközlekedés

Viva Viagem

Az egyik legegyszerűbb és legjobb módja a városban való közlekedésnek a tömegközlekedés. Lisszabonban a tömegközlekedés igen jól és gyorsan működik, és ha egyszer sikerül átlátnod a rendszert és van érvényes jegyed is, akkor mindenképpen élvezni fogod az utad.

Lisszabonnak négy metróvonala, rengeteg villamos- és buszjárata van. A legtöbb villamosjárat rövid és nosztalgikus, viszont a 15-ös villamossal egyszerűen el tudsz jutni Lisszabon egyik legnépszerűbb negyedébe, a Belém negyedbe. Busszal a városban mindent egyszerűen meg tudsz közelíteni, a legnépszerűbb buszjárat talán a 737-es busz, ami a Praca da Figueira tértől egészen a várig visz (a busz nem áll meg közvetlenül a várnál, úgyhogy egy kicsit sétálni kell a végállomás felé).

Most már minden fontosabb információt tudsz a tömegközlekedésről Lisszabonban, de még mindig van egy-két kérdés, ami válaszra vár. Hol tudsz jegyet venni? Milyen jegyet vegyél? Mennyibe kerül? A következő részben ezekre kaphatsz választ.

Először is szükséged lesz egy Viva Viagem kártyára ahhoz, hogy a tömegközlekedést (metró, busz, villamos, sikló) használni tud. Ilyen kártyát az összes metrómegállónál tudsz venni, legtöbbször a jegyautomatákból. Először is állítsd a nyelvet angolra, majd válaszd ki, hogy még nem rendelkezel Viva Viagem kártyával, ha ezzel megvagy, akkor ezután már egyszerűen meg tudod vásárolni a napijegyedet (24órás jegy) vagy a vonaljegyedet. A legjobb, ha 24 órás jegyet veszel, amivel olcsóbban kijössz, mintha csak vonaljegyeket vennél, egyszerű használni és szinte minden tömegközlekedési eszközre érvényes.

Amikor felszállsz a buszra, metróra, villamosra a kártyádat az érzékelőhöz kell érinteni, ami egyet pityegni fog és zölden fog világítani. Ha nem 24 órás jegyed van és már nincs a kártyádon elegendő pénz, akkor a jegyautomatáknál tudod megint feltölteni.

Érdemes napijegyet venni, mivel a 24 órás jegyet egész nap korlátlanul tudod használni, ráadásul még a felvonókra és a Santa Justa liftre is érvényes. Ha nem napijegyet szeretnél venni, a Lisszabon kártya is, ami azért sokkal drágább, mint a napijegy, egy jó megoldás a tömegközlekedéshez, ha múzeumokra és a látnivalókra helyezed a fő hangsúlyt.

A vonaljegy ára 1,65 euró, a napijegy pedig, ami 24 órára szól és minden tömegközlekedési eszközre érvényes 6,60 euróba kerül.

125 thoughts on “Tömegközlekedés

 1. Andrea Moor says:

  Hí, I am don’t ubóderstand exatly how is working the Via Viagem card. If I want to use during 30 hours 6 times by metro and tram how much I have to pay? And the other question is : if I have to change from one metro line to the others I have to pay two times or just one?

  Thanks:
  Andrea

 2. Szalay Csaba says:

  Jó napot kívánok!
  Este érkezünk a reptérre, hol tudok jegyet venni egy útra?
  A reptérről a Rossio M állomásig hogyan jutok el?
  Zöld kártyát hol lehet venni? (4 napra vennék, – érdemes?)
  Elnézést a sok kérdésért!

  Köszönettel: Csaba

  • worldcityguides says:

   Vannak jégyautomaták a reptéren amit lehet használni. Ott kell venni kell VIVA Viagem kártyát (Zold kartyat) és tölteni fel pénzzel, aztán mész a metroval a lila vonnallal Alamédáig (csak egy vonal van a reptéren). Ott átszallsz a zöldés vonalra és utazol Rossioig…

 3. Szőke Noémi says:

  Júliusban megyek majd Portugáliába, Estorilba. Nem szeretnék Lisszabonból taxizni, ezért megnéztem google maps-en a lehetőségeket. Azt írja, hogy a piros vonallal reptértől Alamedáig, ott átszállás a zöldre Cais do Sodré-ig, ott újabb átszállás a sárgával Estorilba.

  A kérdésem: ez a három szín három metróvonalat jelöl? Vagy az utolsó az vonat? Minden egyes vonalra egy-egy jegy kell? (Tehát összesen három?) Sima ügy az átszállás vagy órákat kell gyalogolni a bőröndökkel?

  Vagy tudtok ennél gyorsabb (de legalábbis kevesebb átszállásos) utat?

  Köszönöm!

  • worldcityguides says:

   Szia 🙂 Egy jeggyel tudod utazni a reptérről Cais do Sodre-ig (egy átszállással). Onnan viszont vonattal utazol tóvább, és arra külön jegyet kell venni. Az átszállás nem túl bonyolúlt, úgy simán fog az menni. A vonat napközben kb 20 percenként indul, igy nem kell sokat várni!

 4. szucs zoltan says:

  Kedves WCG !
  Azt szeretném tudni, hogy a Viva Viagem kártya napijegy napra szól ( éjfélig érvényes), mint nálunk, vagy órára, délelőtt 11-től, másnap délelőtt 11-ig. Ugyanez érdekelne a Lisbon Cardnal is.
  Köszönöm a xálaszt
  Üdv Z

  • worldcityguides says:

   A Viva Viagem kártya napijegy érvényés 24 órán keresztül az érvenyesítéstől fogva, azaz órára. Amennyire én tudom, úgyanaz vonatkozik a Lisbon Cardra is.

 5. Németh Tímea says:

  Üdv!!

  Csütörtökön érkezünk Liszabonba és még nem vagyok teljesen biztos abban,hogy melyik metroval induljak a szállásra, ebben szeretném a segítséget kérni.
  A szállás a Avenida Columbano Bordalo Pinherio 105 alatt van a Corinthia Lisbon Hotel, tudna ebben nekem segíteni??

  Köszönöm szépen!!

  Németh Tímea

  • worldcityguides says:

   Jo napot,
   erdemes utazni a metróval a reptérről a Praca de Espanhaig, vagy Jardim Zoologico. A szálloda valahol a kettő között van, igy egy kis séta azért lesz mindkét esetben!

  • Kiglics Tìmea says:

   Üdv !
   Nekünk 4 teljes nap szeretnénk tömegközlekedni Lisszabonban. Minden nap vegyünk 24 órás jegyet vagy van több napos opció is?
   Köszönöm
   Üdv Timi

 6. Andrea says:

  Szia,
  nem világos számomra, hogy a Viva Viagem kártyáért önmagában is fizetni kell, és utána töltöm fel az általam választott összeggel vagy a 24 órás napijegy összegével, vagy a kártya önmagában ingyenes, csak ha még nincsen, akkor ezt meg kell adnom az automatának.
  köszönettel:
  Andrea

  • worldcityguides says:

   Amikor odaállsz az automata elé lehet venni egy Viva Viagem kártyát (azaz, pénzbe kerül), és amikor az már megvan, akkor lehet választani hogy napijegyet szeretnél rátenni vagy jegyeket egyszerri használatra.

 7. Szabolcs says:

  hello!

  szeptember végén utazom lisszabonba 5 napra, abból 1 napot portóban töltök. ha megveszem a Viva Viagem kártyát és nem napijegyet veszek hanem feltöltöm egy bizonyos összeggel, akkor a 28-as villamoson, a toronyliftnél, és a siklón mennyit von le a kártyámról?

  illetve Portóba melyik vasútállomásról indul a vonat?egy retúr jegy mennyibe kerül?
  milyen messze van a 28-as villamos végállomása a SÉ katedrálistól?(ott lesz a szállásom)

  köszönöm a válaszokat

  • worldcityguides says:

   A 28-as villamos halad az SE Katedrális mellett, igy az könnyű lesz! Ha jól tudom, akkor a Santa Justa liftnél az ár 2,80 Euro ha veszel helyben, de a napijeggyel viszont „ingyenes.” Ha jól tudom, akkor sima VIVA Viagem kártyával nem tudod ezt kifizetni, csak ha napijegyre van „beállitva.”

   Van két vonatállomás Portóban, amit lehet használni, de a legnépszerűbb talán a Sao Bento állomás.

 8. Márta says:

  Szia!
  Két kérdésem lenne,ha a repülőtérről 2 szer kell átszállnom a metron,hogy célhoz érjek,az lehetséges 1 jeggyel?
  Hogyan juthatok el az Oriente megállóból Savacem településre,erre a jegyet fizethetem a viva viagem kártyáról? kösi

  • worldcityguides says:

   Jó napot! Átszállni lehet a metrón egy jeggyel. Nem tudom pontosan hogyan jutsz el a Savacem településre (attól is függ pontosan hova mész), de nincs messze az Oriente megállótól, úgy hogy gyalog is, Telecabinnal is jutsz viszonylag közel a Savacem településre… sok sikert!

 9. Hanna says:

  Szia!
  Számomra az nem világos, hogy ha megveszek egy napi jegyet 6 euroért akkor aznap ennyiért utazom? Vagy függ attól, hogy mennyit, hányszor szállok át és mivel utazom?

 10. Éva says:

  Szia a kérdésem az lenne h csak automatáknál lehet vásárolni napi jegyet vagy van pénztár is?A városban metró megállóknál is lehet venni kártyát,?
  Az autópályákról tudsz valami infót h kb mennyibe kerül ha pl Portóba mennék?Köszi Éva

  • worldcityguides says:

   Vannak pénztarak is ahol lehet venni jegyeket, de nem olyan gyakoriak. Automatak vannak a különböző metromegállóknál. Nem tudom pontosan, mennyibe kerül az autópálya Lisszabon és Porto között, de számits úgy, hogy kb 25 Euro (plusz a benzinköltségeket). Jó utat!

 11. MelindaT says:

  Jo napot! Nagyon orulok, hogy megtalaltam ezt az oldalt 🙂 Elodeimhez hasonloan kozlekedesi tanacsra lenne szuksegem. Egy hetre utazom Lisszabonba ket nap mulva, amibol nagy resze a varos, 1 nap Sintra, Estoril. Ilyen idotartamra tud nekem segiteni, hogy milyen jegy/berlettipus eri meg legjobban, ezen felul hol tudom megvasarolni? Nagyon koszonom!

  • worldcityguides says:

   A jegyeket meg tudod venni a különbözű automataknál ami pl. a metromegállókban találhatóak. Alapból véve nem olyan nagy város Liszzabon, igy én megvennék az első napra (és talán a másodikra is) egy napijegyet, és utaznék minél többet. A többi napra talán már nem kell annyit utazni, és akkor vagy veszel új Viva Viagem kártyát vonaljegyekkel, vagy egyáltalán nem használod a közlekedést. Ha mégis akarsz sokat utazni, és talán szerelmes leszel a 28-as villamosban, akkor viszont vegyel napijegyet a többi napra is!

 12. Eszter says:

  Jó napot! Az a kérdésem lenne, hogy a napijegy az érvényes a Sintra-i vonatra? A Viva Viagem kártyát mindenféleképpen meg kell venni és csak utána lehet a napijegyet? Előre is köszönöm a választ.

   • Bálint says:

    Azt olvastam, hogy a napijegy (24 órás) csak a vonatok városon belüli szakaszaira érvényes, ezért szeretném megkérdezni, hogy biztosan el lehet-e jutni Sintrába? A választ előre is köszönöm.

    • worldcityguides says:

     Szia Bálint,
     a sima 24 órás jegy nem érvényes a Sintrai vonatra, arra külön jegyet kell venni aminek az ára kb 2,5 Euro. Van viszont egy dragabik napi jegy aminek 10,15 Euro az ára. Az ervényes a vonatokra is, a következő irányokban: Sintra, Cascais, Azambuja és Sado vonalak.

 13. NovakP says:

  Szia, Nagyon tetszik az oldal és hasznos információkat tudtam meg belőle. Közel 20 fős baráti társasággal szeretnénk menni november elején Lisszabonba és 1 napot Sintra-Cabo Da Roca- Cascais-ban szeretnénk tömegközlekedéssel megnézni. Kérdésem lenne, hogy a 403-as busszal kivitelezhető-e Sintrából, itt gondolok a busz telítettségére, vagy ennyien érdemesebb bérelni egy mini buszt? Busz bérlés mennyibe kerülne, vagy hol érdemes foglalni? Válaszod előre is köszönöm!

  • worldcityguides says:

   Egyértelműen könnyebb lenne saját kis busszal. A 403-as busz ritkán jár (óránként egyszer), ami azt jelenti, hogy nehéz egy ilyen nagy túrát egy ilyen busszal csinálni, simán lehet, hogy nagyon tele lesz a busz, és ha mindhárom helyre szeretnétek menni egy nap alatt, valószinüleg egyszerűen túl sok lesz. Sajnos nem tudok segíteni buszbérlés költséggel, de remélem találtok valami jót!

 14. Fejes Krisztina says:

  Üdvözlöm!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudom, hogy a feltöltött kártyámon mennyi összeg van még, ha nem napijegyeset veszek?Kettőnknek elég 1 kártya, ha nem napijegyes,és arra elég rátöltenem egy nagyobb összeget? Ahol meg érintenem kell , ott kétszer teszem ezt meg?
  Ha jól értelmezem csak a napijegy vásárlásakor(6EUR 1 napra) tudom a 28-as villamosra használni ingyen, meg esetleg más helyekre, vagyis ezt szinte olyan, mint egy Liszbon card 24, kivéve, hogy az több helyre is add kedvezményt, vagy ingyenes belépést.

  • worldcityguides says:

   Meg lehet nézni a kártyádon levő egyenleget a különböző buszokon, lifteken és hasonlót! Csak EGY ember használhat EGY kártyát, igy két kártyát kell venni. A Liszbon Card csak akkor éri meg, ha nagyon sok múzeumba szeretnétek menni (a közlekedés használat mellett).

   • Fejes Krisztina says:

    Köszönöm. A 28as villamosra is érvényes a napijegy. (24h)?Ha este érkezem és veszek egy napijegy, akkor az másnap estig lesz érvényes? Én úgy gondolom így kéne működnie, de azért rakerdezek.

 15. Leitner József says:

  Kedves WCG,

  Nem világos előttem a Viva Viagem kártya:
  – van egy 24 órás lehetőség ?
  – és van egy „zapping” lehetőség, ami időben nem korlátozott ?
  – Estorialba is szeretnénk menni, akkor oda egy másik Viva Viagem kártyát kell venni, és feltölteni?
  – a repülőtéren csak egy automata van a Metróban, ahol ilyen jegyet lehet venni, sorbaállással.
  Vagy van ott másik automata is?

  • worldcityguides says:

   Kedves József,
   jó kérdések ezek. Jól érted a dolgot, amikor veszed a Viva Viagem kártyát van két lehetőség, vagy a „zapping” vagy 24 órás. Ha zappingot választasz, akkor az jó ha Estorilba is szeretnél menni, ha viszont 24 órásat veszel, akkor másik Viva Viagem kártya kell. Vagy, esetleg van egy ilyen drágábik nagy jegy ami kicsit több mint 10 Eurűba kerül, és a hivatalos leírás szerint igy néz ki: „Carris/Metro/CP, 10.15 Euro-ba kerül és: “Valid for unlimited trips in Carris, Metro and CP (Sintra, Cascais, Azambuja and Sado lines), az első 24 órába érvényesítés után.“

   Van több automata a reptéren, így lehet hogy van sor, de nem tart örökre!

   • Cseti says:

    Nemrég érkeztünk meg a reptérre, metró három napig zárva és az információs pultnál azt mondták nincs automata, csak bent a metrónál, ezért nem tudunk napi jegyet venni. Nagyon ajánlották a taxit, többször is, végül ketten, két busszal értünk el a szállásra, 7.40 euróval „könnyebben” ? nem igaz, hogy ez nem oldható meg másként, csak ilyen lehúzósan..

 16. Bianka says:

  Kedves WCG!
  Szeptember végén fogunk 5 napot eltölteni Lisszabonban egy barátommal. Úgy tervezzük,hogy 3 napot töltenénk Lisszabonban, majd szeretnénk 1 napot Sintra és 1 napot Cascaisba kirándulni.
  A kérdésem az lenne, hogy mi a legjobb megoldás? Az eddig olvasottak alapján érdemes 24 órás jegyet vennünk a lisszaboni városnézéshez, viszont ha jól értettem, a 24 órás jegy nem érvényes a Sintrába vagy Cascaisba tartó vonatokra, arra külön jegy kell. A vonattársaság honlapján 2,20 € a vonatjegy és plusz a napijegy, ami 6,15 € – ha valóban nem érvényes a vonatra – kedvezöbb, mint a drágább napijegy. Akkor pontosan mire/hol használható a 24 órás jegy?
  Elöre is köszönöm!

  • worldcityguides says:

   Jo napot,
   akkor érdemes a drágábbik napijegyet venni, ha mondjuk egy napon szeretnél menni Cascaisba és Sintrába, és emellett utazni közlekedéssel Lisszabonban. Ha csak egy városba mész, úgy olcsobb, ahogyan te írod!

 17. Gáspár Klára says:

  Kedves WCG!
  4 napot leszünk Lisszabonban. Két napot „sima” tömegközlekedéssel akarunk eltölteni. Egyik napon szeretnénk használni a Linha de Cascaist, és talán egyiken hajót. Emiatt úgy olvastam, hogy 2-szer elegendő vennem a 6 eurós napijegyet, az egyikre a 10,5-öst és a másikra a 9,5-öst.
  Az a kérdésem, hogy ezt első nap meg tudom vásárolni, vagy naponta szükséges megtennem, hogy az aktuális tervnek megfelelő napijegyet vegyek. Ha naponta kell, akkor érvényes az első Viva Viagem kártyám és erre töltöm fel, vagy azt is újat kell venni?
  Köszönöm a segítséget.

 18. Lola says:

  Jó napot,
  Szeretném a segítségét kérni, hogyan jutok el a Belém toronytól a Krisztus király szoborhoz a legegyszerűbben, lehetőleg úgy, hogy használni tudjam a napi jegyes kártyát. Köszönöm!

 19. Lola says:

  Kedves Segítő!
  A 28-as villamos megállóival kapcsolatban lenne kérdésem: hol lehet a megállókat megnézni? A Praca Martim Moniz végállomáson szeretnék felszállni és a Sé katedrálishoz, ill. Szent György várhoz eljutni. Nem tudom viszont, hogy melyik irányba és hogyan közlekedik, mert ez igen lényeges – időhiány miatt. Ha előbb ellentétes irányba átszeli a várost, akkor nagyon sok idő, ez esetben gyalog sokkal hamarabb elérek oda. Viszont kipróbálnám szívesen. Másik kérdésem a Via Viagem kártyával kapcsolatban: megvehetem mondjuk vasárnap a 24 órás( 6,15 euros) kártyát és csak kedden este kezdem használni? A közbenső napokra pedig vennék másik kártyát, amit feltöltök némi pénzzel – akkor ugyanis jóval kevesebbet utaznék és talán az lenne gazdaságosabb. Arra gondolok, hogy ne kelljen időt tölteni még szerdán az új vásárlással. Nagyon köszönöm a segítségedet!

 20. Judit says:

  Azt olvasom az egyik válaszban, hogy Sintrába érvényes a nalijegy, akövetkezőben meg azt, hogy nem. Illetve, hogy a drágább naoijegy oda is jó. Akkor most mi a helyzet ezzel? Vonatjegyre és buszra is jó a 24 órás jegy? Sintraba , Cascaiba, Cabo da Rocaba Óbidosba másik jegy kell? A vasútállomáson kell megvenni?
  Ugyanarra a Viva Viagem kártyára tölthetem monden nap a 24 órás időt, ugye nem kell minden nap új kártyátvis venni?
  Köszönöm!

  • worldcityguides says:

   A drágabbik napijeggyel lehet Sintrába utazni, a jegy jó a vonatra is ezekre a desztinációkra. Nem kell új Viva VIagem kártya, lehet újra tölteni és ujra használni ugyanaz a kártya.

 21. Tamás says:

  T. WCG,

  8 éves kislányommal leszünk egy napot Lisszabonban. Nem találok arról információt, hogy neki szükséges jegyet váltanom, vagy nem?
  Nagyon köszönöm, hasznos az oldal!

  üdv
  Tamás

   • Rácz Klára says:

    Szia, engem az éjszakai járat érdekelne, mert hajnalban utazunk Pestre. Úgy tudom, a 208-as busz jár. Jegyet hogy lehet rá venni, mennyiért? Három aeroporto megállót is jelöl, melyiknél kell leszállni a 2-es terminálhoz? Köszönöm a választ.

 22. Köves Tamás says:

  Kedves segítő!
  Érdeklődöm,hogy heti jegy létezik-e,hogy ne kelljen naponta feltölteni a kártyát.
  Megéri-e a lisszabon kártya,ha sokat akarunk látni és utazni,kb 7 napot leszünk ott.

  Üdvözlettel:
  Köves Tamás

 23. Niki says:

  Szia!
  Azt szeretném megtudni, hogy a Cacilhasba tartó Transtejo kompra lehet jegyet venni viva viagem kártya nélkül is? A 101-es buszra gondolom igen, de ezt nem tudtam eldönteni. Köszönöm!

 24. Meglepcsi says:

  Szia!
  4 éjszakát leszünk, és a lehető legkevesebbet akarok „vesződni” a jegyekkel, ezért a Lisboa Card a kiszemelt. 2 kérdésem van, ha tudnál segíteni…
  – Késő este érkezünk a reptérre. Vajon meg tudjuk-e ott venni a kártyákat?
  – Sintra és a 403-as buszra ezek érvényesek (gondolom, nem…)
  Előre is köszi!
  Üdv: Tamás

 25. Szabó István says:

  Sziasztok,
  Az TimeOut markettől szeretnék eljutni a Belem negyedbe (Torre de Belem, Jeromos kolostor, natas, Padrao dos desc…). Melyik villamossal jutok oda?
  Köszi előre is.

 26. Judit says:

  Szia!
  Végig olvastam a kérdéseket, válaszokat, de nem találtam azt, ami engem érdekel. Szeretnék segítséget kérni. A reptértől a szállásig metróval majd buszra átszállással jutunk el 1 órán belül (úgy tudom, hogy 1 órán belül ingyenes az átszállás). Az lenne a kérdésem, hogy a két különböző közlekedési eszközre is elég 1 vonaljegy? Este érkezünk Lisszabonba, reggel pedig rögtön Sintra felé vesszük az irányt, így nem éri meg az első napra a 24 órás jegy, olcsóbb lenne, ha csak 2 vonaljegyet veszek (este a szállásra való eljutáshoz és reggel a Rossiora való utazáshoz) és csak Sintrából való visszaérkezéskor vennék napijegyet. Ha jó az elképzelésem, akkor tulajdonképpen üres lesz a kártya (mert elhasználtam a 2 vonaljegyet), amikor a Rossión veszem a vonatjegyet. Ilyenkor is kell venni új kártyát vagy akkor tölthetek rá vonatjegyet? Köszönöm!

 27. Rita says:

  Vasárnap utazunk Lisszabonba repülővel, két felnőtt + két gyermek (egyik már 4 év feletti) formációban, egy hétre. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy heti jegyet nem ismer a lisszaboni tömegközlekedés; ahogy néztük, a Lisszabon kártyát nem biztos, hogy kihasználnánk, ráadásul az is csak 72 órát oldana meg, és hogy már a nagyobb gyerkőcnek is kell jegyet venni. A havi bérlet meg túl drága a 12 eurós kártya megvásárlásával. Mindent számba véve arra jutottunk, hogy valószínűleg a napijegyekkel jövünk ki a legjobban. Helytálló ez a véleményünk a fenti paraméterek alapján? Továbbá nem világos számunkra, hogy is működik a gyakorlatban ez a 24 órás jegy, egy héten keresztül. Minden egyes nap újra oda kell állni az automatához egy újabb napijegyet venni, vagy meg lehet ezt oldani valahogy „tömbösítve” is, egy alkalommal? Előre is köszönöm a választ! Üdv. Rita

 28. Szabó Éva says:

  Üdvözlöm!
  Este 21.15-kor érkezünk a reptérre, innen kell eljutni a szállásra a Pensao Sao de Praca-ba. Mivel tudunk leggyorsabban odajutni?
  Köszönöm, ez egy nagyon hasznos oldal és tetszik s személles segítségadás is.

 29. Somogyvári Iván says:

  Kedves WCG!

  Érdeklődnék, hogy a napijegyen kívül lehet venni heti jegyet is? Az jobban megéri?

  Köszönettel:
  Somogyvári Iván

 30. Lelesz Judit Éva says:

  Üdv,
  jövő héten utazom Lisszabonba egy konferenciára három napra. Az Agrártudományi Egyetemen lesz a konferencia, amitől elég messze sikerült szállást szereznem, plusz a fennmaradó időben szeretném felfedezni a várost is, ezért sokat használnám a tömegközlekedést.
  Tudok venni Lisszabon városkártyát a repülőtéren, vagy még indulás előtt próbáljak szerezni?
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Lelesz Judit Éva

 31. János says:

  Kedves WCG !

  Iskolás gyerekekkel (2 fő ) utaznánk Liszabonba a nyáron, 1 hétre. Sokat szeretnénk használni a tömegközlekdesét, ajánlott közeli településekre is elmennénk. Milyen kártyák vásárlása a legpraktikusabb? A gyerekeknek lehet diák viva kártyát venásárolni?
  Illetve olvastam egy fényképes kártyás lehetőségről is, de nem volt teljesen érthető hol és hogyan lehet hozzájutni.

  • worldcityguides says:

   Jó napot,
   a sima VIVA Viagem kártyát kell venni a gyerekeknek, mivel nincs diák verziója. A helyi lakosoknak van egy úgynevezett VIVA kártya, de az nem vonatkozik a túristákra.

 32. Sajó Gyula says:

  Kedves WCG!
  Érvényes még a tavaly vásárolt VIVA viagem kártyám? Mert nem állnám végig a sort a reptéren, ha nem muszáj 🙂

 33. Eszter says:

  Kedves WCG!
  Hamarosan utazunk Lisszabonba a fiammal és Carcavelosban fogunk megszállni. Valahol azt hallottam, hogy a Viva Viagem kártyára 24 órán belül nem tudok különböző típusú jegyet venni, tehát ha először metróval megyünk a Cais do Sodre-ra, akkor a vonatjegyvásárláshoz újabb kártyát kell venni. Ez azt jelenti, hogy 2×2 kártyát kell vennünk kettőnknek? Vagy a zapping jegyre ez nem igaz? Azt is hallottam, hogy a jegyautomata csak készpénzt fogad el. Igaz ez vagy ez csak régebben volt így? Előre is köszönöm a választ.

 34. Dorka says:

  Szia!
  A lisszaboni reptértől mi a legegyszerűbb útvonal tömegközlekedéssel R. do Jasmin utcába?
  És Lisszabonból Portoba melyik vasútállomásról érdemes indulni?
  köszönöm!
  Dorka

 35. Südi Rita says:

  Tisztelt WCG!
  A kérdésem az lenne, hogy Lisszabon kártyát a reptéren csak automatából lehet venni, vagy shop-ban
  is ? Illetve késői érkezés esetén ( 20 h körül ) az nyitva van-e ?
  Köszönöm!
  Rita

 36. Fabók Éva says:

  Szia!

  A Viva Viagem kártya megvásárlása után, ha zapping jegyet vásárolok és rátöltök egy nagyobb összeget- pl 30 Eurót – egyszerűbb a közlekedésem? Egyik nap több sétát tervezek, másik nap hosszabb utazást. Elővárosi vonatra, ill. kompra úgy látom nem érvényes, de a városi közlekedéshez a feltöltős zapping talán praktikus?.

 37. Adrienne says:

  Szia! A Viva Viagem kártya meddig érvényes? Pár nap lisszaboni tartózkodás után Portoba megyek ahol szintén pár napot töltök, majd vissza Lisszabonba. Akkor új Viva Viagem kártyát kell vennem?

 38. Sári Kati says:

  Helló!
  Valaki korábban kérdezte, de nem találtam a válasz.
  3 napot töltünk Lisszabonban, Viva Viagem Cardot veszünk, 24 órás jegyet választunk.
  Kérdés: minden nap újra rá kell tölteni, vagy egyszerre megoldható a 3, azaz 72 óra?
  Köszönöm

  • Kiss Éva. says:

   Tisztelt WCG!
   Szeretném megkérdezni este hány óráig van tömegközlekedés?Este tíz órakor érkezünk vissza Portóból Lisszabonba.Sintrából hogyan jutunk el Cascaisba és milyen jegyet kell váltanunk.Várom mielőbbi válaszukat.Köszönöm.

 39. Szórádi Katalin says:

  Szeretném megtudni, hogy 70 éven felülieknek kel-e jegyet venniük a tömegközlekedésben.? Esetleg díjtalan?
  Köszönöm.

  • worldcityguides says:

   Jegyet kell venni, és egy pár kivetelével, teljes árut kell venni. A vonatokon van nyugdijas kedvezmeny, de arról érdemes megkérdezni helyben. A helyi közlekedésben érdemes a napi jegyet venni ami a legolcsobb (de nincs semmilyen kedvezmény a nyugidjasoknak).

 40. Timi says:

  Szia ! Pénteken utazunk Lisszabonba 5 napra. Szeretném megkérdezni, hogy csak 24 órás napi jegy van , vagy esetleg van 72 órás is . Ha van az mennyibe kerül? KöszönömTimi

 41. K. Zsuzsanna says:

  Üdvözlöm! Valóban megváltozott a 24 órás napijegy használata? Tényleg csak a metrón használhatom. Segítő válaszát előre is köszönöm.

 42. Ferenc says:

  Szia!

  Feri vagyok, mozgáskorlátozott szept 8.án utazom Lisszabonba, kézi hajtásos kerekesszékben könnyen lehet tömeg közlekedni a városban?

  Válaszod köszönöm, Feri

 43. Emma Nagy says:

  Szia!
  Emma vagyok érdeklődni szeretnék a 208 éjszakai járattal kilehet jutni a Liszaboni repülőtérre easyHotelból,és milyen időközönként jár,mettől-meddig.
  Válaszod előre is köszönöm!

 44. Bödey Tibor says:

  Szia!

  Szombat reggel fél hatra szeretnék a repülőtéren lenni, de úgy tudom a metró akkor még nem jár, mivel tudok kijutni a városból a reptérre?

  Üdv!

 45. Kiss János says:

  Kedves Segítő,
  Érdeklődni szeretnék, hogy a Metro mettől-meddig közlekedik egy napon belül Lisszabonban.? Egy olyan információval találkoztam, hogy a Metro szolgáltatás 06:30-tól 01:30- ig vehető igénbe. Busszal utaznánk tovább Portóba reggel 05:00 előtt. Így abban is szeretnék segítséget kérni, hogy az Oriente Buszpályaudvarra a BAIXA-CHIADO metro megállótól melyik busszal vagy villamossal közelíthető meg.
  Nagyon szépen köszönöm.
  Kiss János

 46. Tompai Orsolya says:

  Üdvözlöm! Az iránt érdeklődöm, hogy éjszaka meddig jár a metró? 23:35 körül száll le a repülőgépünk Lisszabonban, és metróznunk kell(ene) a szállásig.
  Köszönettel: T. Orsi

  • worldcityguides says:

   Elvileg 01.00kor mennek az utolso metrok, ugy hogy kellene, hogy menjen – de ugyanakkor, lehet, hogy biztonsagosabb elore egy taxit foglalni 🙂

 47. Kocsis Erika says:

  Szép napot kívánok!
  3 napot fogunk Lisszabonban tölteni,szeretnénk 1 nap Sintraba is ellátogatni. Nyugdíjasok vagyunk. Kérdezném,hogy érdemes-e Lisszabon kártyával megoldani a közlekedést ill. a belépőket. A Penaba, Belém toronyba, Jeromos kolostorba szeretnénk bemenni és Cascaisba ellátogatni.
  Köszönet a válaszért!
  Erika

 48. . T. Tünde says:

  Kedves Worldcityguides!

  A tanácsodat kérném. Július 21-én éjjel 1 órakor száll le a repülőnk Lisszabonban, és 22-én 11 órakor már repül vissza Bp-re (repjegyet már nem tudom és nem is akarom módosítani), erre az időre találtam ki valamit és szeretném kérdezni, hogy szerinted megvalósítható e?

  Terveim szerint taxival 5 óra fele bemennénk Martim Monizra, megvennénk a Viva kártyát, feltölteném 2 db jegy árával. Innen az első 28 E villamossal 5.40-kor indulnánk. Ha jól látom kb 50 perc a menetideje. Fél 7-7 fele értnénk Campo de Ourixue-ra, így egy kicsit láthatnánk a várost.
  Innen gyalog mennénk a Saldanha metróig, ami 30 perc séta, közben megreggeliznénk valahol. Fél 9-9 fele pedig mennénk metróval a reptérre.
  Tudom rohanós lenne, de ha mégis beleférne, jobb lenne, mint a reptéren ülni. Várom véleményed, észrevételed, tanácsodat, hogy esetleg mit nem vettem figyelembe. Mire figyeljek még. Szóval, hogy megvalósítható e? .

  • worldcityguides says:

   Én nem mernék olyasmit csinálni, egyszerűen túl rizikós. De ha bátor vagy és ha van energiád, nyugodtan lehet próbálni. Én valószinüleg csak betaxisnék a városba, innék egy kávét és reggeliznék valamit (vagy kimennék a Belemhez és ott néznek körül), mielőtt sietnék vissza a reptérhez.

   Mivel a repülő nem vár, rizikós a közlekedés és minden (taxi is), így nagyon vigáznék 🙂

 49. gyulay Mária says:

  Kérdésem: Hogyan, milyen tömegközlekekdési eszközzel lehet eljutni Lisszabonból Nazaré-ba? Busz, vonat? választ ide, vagy az email címemre kérek. köszönöm szépen. gym.

 50. Döbrentei István says:

  Kedves Worldcityguides!
  Nyolc napra mennénk tavasszal Lisszabonba. Cascais és Sintra meglátogatása is terv. 65 év felettiek vagyunk. Vásárolnánk Lisboa VIVA / Navegante +65 (€ 12.00) kártyát Ez gondolom önmagában nem elég, ehhez kell „Navegante +65 (€ 20.00) mensal ” feltöltés a kártyára? Ha igaz ezzel mindenen utazhatunk ( Metró, vonat, busz, villamos, komp ) Lisszabonban, Cascaisban és Sintrában? Erre kérnék választ ha lehetséges. Köszönöm szépen! Üdvözlettel: István

 51. Porkoláb Károly says:

  Szeptember elején – 10 napos Lisszaboni utat tervezúnk.Viva viagen kártyát vásárolnánk, 20 euró feltöltéssel. Zapping a szimpatikus. Max 20 eurót lehet tölteni ? A kártyát elárusító helyen vásárolnám, mivel az automatától tartunk, nincs nyelvismeretünk .rátöltik ott a szükséges összeget, vagy nekem kell az automatában feltölteni. Előre feltöltött kártyát online nem lehet vásárolni ? A városon kívül sintra, cabo do roca, cascai, estoril, elérhető zapping kártyával ? 20 euró kb mire elég ?

 52. Dr. Bauer Viktor says:

  Augusztusban utazunk családommal, feleségemmel, 18, 15, és 9 éves gyerekekkel öten Portugáliába, 12-16 közt leszünk Lisszabonban. Mind az ötunknek külön érdemes Viva kártyát csinaltatni és külön feltölteni? Van valamilyen családi vagy csoportos kedvezmény, vagy diák/ gyerek kedvezmény? Köszönöm előre a választ.

 53. Daka Zsolt says:

  Üdvözlöm! Hogy járnánk jobban?
  Három napra fogunk érkezni Lisszabonba az esti órákban. A Via Vivagem kártyával kapcsolatban kérdezném az alábbiakat:
  -A kártyát egyszer szükséges megvásárolni, vagy mindennap aktuális használatot beállítva ( napijegy, vonaljegy)?
  -Bankkártyával lehet-e fizetni?
  -A kártyának külön költsége van a vonaljegy árán kívül?
  -Az első nap, mivel későn érkezünk, ezért a 24 órás jegyet nagy valószínűséggel nem használnánk, ezért az lenne itt a kérdés, hogy lehet-e kombinálni a kártyát úgy, hogy az első nap a vonaljegyet használnánk, majd a többi napra napijegyet vennénk?
  -Ezt egyszerre fel lehet tölteni, vagy naponta kell újra?
  Válaszát köszönöm!
  Zsolt

  • worldcityguides says:

   Egy megvasarolt Viva VIagem kartya egy evig felhasznalhato. Ujra lehet tölteni ha elfogy rajta a pénz. Ha már megvan a kártya, csak a tényleges használatért kell fizetni (jegyek ára).

 54. Borli Zsuzsa says:

  Üdvözlöm! Június 7-14- ig Liszabonba utazunk.70 év felettiek vagyunk. 3 fő.Első és utolsó nap csak a reptérről illetve a reptérre megyünk. Vm és átszállás az Az-re a Santa Apollónia mellett a szállás. Milyen jegyet napijegyet vegyünk? Mi az Navegante+65?
  Várom válaszát. Köszönettel Borli Zsuzsa

 55. Balázsné Pintér Rita says:

  Jó napot kívánok! Először megyek Lisszabonba, és bár nagyon sokat olvasgattam a tömegközlekedésről, de hogy őszinte legyek, ezt a jegyvásárlást nem nagyon értem… 🙁 Leszállok a repülőről, és metróval nagyon egyszerű lenne eljutnom a szállodáig. Ezek szerint a dolog nem úgy működik, hogy megveszem a jegyet és kész? Késő este érkezem, csak a szállodáig akarnék eljutni. (Na és persze az utolsó nap vissza a repülőtérre.) Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Pintér Rita

  • worldcityguides says:

   Nem egeszen. AKkor venni kell a VIVA Viagem kártyát, feltölteni elég pénzzel, hogy lehessen két vonaljegyet venni, es akkor lehet használni az oda/vissza útra.

 56. Kovács Tünde says:

  Azt szeretném kérdezni,hogy ha az első nap csak a reptértől a szállásig megyünk/későn ér a gépünk/,akkor a Via kartyára csak elég 1 jegy árat feltölteni ,majd másnap reggel ugyanerre a kártyára lehet venni 24 órás napijegyet?
  Harmad nap megint lehet ra tölteni 24 órás jegyet?
  Vagy minden nap meg kell vennem újra a kártyát is?
  Köszönöm a választ!

  • worldcityguides says:

   Kedves Tünde,
   lehet venni egy egyszerű jegyet első este, és mivel akkor üres a kártyád, lehet következő napon ugyanazt a kártyára venni egy 24-órás jegyet. Ha vége lett a 24-órás jegynek, lehet sima jegyet venni ismét, újra 24-órás jegyet, vagy esetleg feltölteni zappingra (egy bizonyos összeget amit aztán levónodik valahányszór használod). Viszont ha a zapping opciót választod, csak akkor lehet másra használni a kártyát, ha a zapping összeget elhasználtad!

 57. Gábor says:

  Jól értem a magyarázatot, hogy akkor egy jeggyel át lehet szállni a metrón egyik vonalról a másikra? Nem két utazásnak minősül? Az útnak csak akkor van vége, ha az átszállás után a második metróról leszállva kifelé is „lekezelem” a jegyet?
  Köszi a választ!
  Gábor

  • worldcityguides says:

   Egy jegy egy óra utazásra jogosít a metróval, viszont ha közben elhagyod a rendszert, nem lehet újra belépni. Viszont, átszállásra lehet használni amig bent maradsz a rendszerben és nem vagy bent több mint egy órát.

 58. Zita Reviczky says:

  A Viva Vigaem kártya csak a metrónál és reptéren vásárolható meg? Villamos/busz megállókban nincs automata?
  Az üdülőhajók kikötőjétől melyik a legközelebbi lehetőség a megvásárlására?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük