Nosztalgikus villamos vonalak

Ha Lisszabonban jársz az egyik legjobb módja a város megismerésére a tradicionális villamos utak használata. Lisszabon legnépszerűbb villamos vonala a 28-as villamos vonala, ami Praça Martim Moniz, Chiado és Campo de Ourique között közlekedik.

Nosztalgikus villamos vonalak

Mivel ez az egyik legfelkapottabb villamos, mindig tele van és a zsebtolvajok kedvenc helye is egyben. Szóval akkor tudod igazán kihasználni a járatot, ha éppen nem egy agyontömött villamos érkezik. Jegyet a villamosvezetőtől tudsz vásárolni, viszont a 24 órás jegy erre is érvényes.

A 28-as villamos magában is egy látványosság és az úton még többel találkozhatsz, többek között a Sé Katedrálissal is. A katedrális után gyönyörű rálátásban lesz részed a Tejora és innen akár gyalogosan is megközelítheted a várat, ami Lisszabon egyik legszebb attrakciója.

Ha már Lisszabonban jársz a 25-ös villamost is érdemes kipróbálni. A városban vannak piros és zöld villamosok is, melyekre külön kell jegyet venni, aminek igen borsos ára van. Szóval érdemesebb csak a 25-ös és legfőképpen a 28-as villamosokkal utazni.

Villamos lisszabon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük