Szent Jeromos-kolostor

A Sé katedrális egy szép épület, ám a Szent Jeromos-kolostor még ennél is sokkal szebb (legalábbis mi így gondoljuk). A Szent Jeromos-kolostor 1983-ban lett az UNESCO Világörökség része, úgyhogy már ezért is érdemes megnézni.

Amit először észre fogsz venni, hogy a kolostor össze van kapcsolva a Santa Maria templommal, amit még Vasco de Gamma emlékére állítottak. A templomon belül számos híres portugált temettek el köztük a legismertebbek Vasco de Gamma és Luís de Camões. A templomba a belépés ingyenes, a kolostorba viszont külön jegyet kell vásárolnod.

A Szent Jeromos-kolostor építészetileg lenyűgöző, ami amúgy a mánuel stílus egyik legsikeresebb alkotása. A belépő ára változó, kombinált jeggyel a Belém-toronyba és a Szent Jeromos-kolostorba 12 euróért tudsz bejutni.

Ha a kolostornál jársz, ne felejtsd el megnézni a Pasteis de Belemet, ahol tradicionális eredeti Pastel de Natat árulnak.

Powered by GetYourGuide

Hogyan jutsz el a kolostorhoz?

A Szent Jeromos-kolostorhoz és a Santa Maria templomhoz a 727-es, 28-as, 729-es, 714-es és 751-es busszal vagy a 15-ös villamossal tudsz eljutni.

Szent Jeromos-kolostor Képek

Jeronimos entrance
Jeronimos Monastery Vasco da Gama
Jeronimos Monastery
Jeronomis - Church of Santa Maria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük