Április 25. híd

Ha meg szeretnéd viccelni az ismerőseidet, akkor ide mindenképpen el kell látogatnod egy selfie erejéig, ugyanis, az Április 25. híd a San Franciscó-i Golden Gate Bridge kiköpött mása. A selfie után nincs más dolgod, mint feltölteni a képet az egyik szociális hálóra és a like-okra várni. Hidd el, a legtöbb ismerősöd, azt fogja hinni, hogy éppen San Franciscóban nyaralsz.

Az Április 25. hidat, amely Lisszabont és Almadát köti össze, 1966-ban adták át. A híd teljes hossza egy kicsivel több, mint 2250 méter, így jelenleg a 27. leghosszabb függőhíd az egész világon. A hidat egy amerikai vállalat építette, amely San Franciscóban is tervezett egy hidat, bár nem magát a legendás Golden Gate-t.

A hidat minden nap közel 380.000 ember használja és több, mint 150.000 autónak segíti az átkelést a Tejón naponta. Az évek alatt kiszélesítették, hogy vonattal is egyszerűen át lehessen jutni a túloldalra.

Az Április 25. híd a város központja és a híres Belém negyed között helyezkedik el, így még azok is látják, akik nem akarják, és ez az a híd, ami a Krisztus király szobortól nem messze található. Mellesleg a hídról a legjobb képeket a Krisztus király szobornál lehet készíteni.

Április 25. híd kép

Golden Gate in Lisbon

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük