Szállodák

Van egy dolog, amire mindenkinek szüksége van, ha Lisszabonba utazik. Ez pedig a szállás. De hol találj magadnak szállást? Melyek a legjobb szállodák a városban? Melyik szálloda a legkifizetődőbb? Ebben a részben most erről fogunk egy kicsit bővebben írni.

Szállodák Lisszabonban

Először is, amit érdemes tudnod mielőtt szállást foglalsz magadnak:

  1. Lisszabonban nincs olyan szálloda, ahonnan a város összes látványosságát gyalog meg tudod közelíteni. Lisszabonban a látnivalók a város különböző pontjain helyezkednek el, így szükséges lesz a tömegközlekedés használata is, ha pl. el szeretnél látogatni a Jeromos-kolostorhoz, a Belém-tornyhoz vagy az Óceániáriumhoz.
  2. Lisszabon szíve a Rua Agusta és annak környéke, a Rua Augusta a város legnépszerűbb vásárlóutcája, szóval az ideális szállásod valahol itt lesz.
  3. Tömegközlekedéssel Lisszabonban sokat tudsz spórolni a szállásodon. Ha egy metrómegállóhoz közel a belvárostól kicsit kijjebb foglalsz szállást, akkor sokkal olcsóbban fogsz kijönni, a metró pedig pár perc alatt bevisz a városba.
  4. A legmelegebb nyári napokon érdemes olyan szállást foglalni, ahol van légkondi, megéri az extra egy-két eurót.

Akkor most jöhetnek az igazán hasznos tanácsok a megfelelő szálloda kiválasztásához.

A legjobb 5 csillagos szálloda Lisszabonban

A legjobb 5 csillagos szálloda Lisszabonban

Ha a város legjobb szállodájában szeretnél megszállni, aminek még az elhelyezkedés is jó, akkor a Hotel Avenida Palacet ajánljuk. Ez a szálloda Lisszabon szívében rögtön a Restauradores térnél helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy a város fő bevásárlóutcája mindössze pár perc sétára található a szállodától. A szállodából gyönyörű a kilátás a Szent György várra és az Avenida da Liberdida vásárlóutca sincs túl messze.

Legközpontibb szálloda Lisszabonban

Ha úgy érzed, hogy a Hotel Avenida Palace nincs eléggé a város központjában, akkor neked mindenképpen a Hotel Santa Justat ajánljuk. Ez a szálloda ténylegesen a város szívében helyezkedik el olyan látnivalókhoz közel, mint a város híres felvonója. A Hotel Santa Justa egy négy csillagos szálloda, ami remek visszajelzéseket kapott a vendégeitől.

Négy csillag, de nem a belvárosban

Ha tömegközlekedni fogsz a városban és nem zavar, hogy 3-4 percet kell gyalogolni a metróhoz, majd 10 percet utazni, amíg a belvárosba beérsz, akkor a Sana Lisboa Hotel lesz a legjobb választás neked. A szállodának érdekes adottságai vannak és közel helyezkedik el a metróhoz is, így a belváros mindössze 10 percre van metróval.

Természetesen más szállodák is vannak a városban, de a felsoroltakat mindenképpen érdemes megnézni. Ha viszont még többet meg szeretnél tudni a lisszaboni szállodákról, akkor látogass el a booking.com oldalra.