rock in rio

Rock Rio Lisszabonban

Készen állsz arra, hogy ünnepeld a zenét a világ egyik legnagyobb zenei fesztiválján? Lisszabon fantasztikus zenei fesztiváljairól ismert, és az éves NOS Alive fesztivállal együtt a Rock in Rio az ország legtöbb zenekedvelője számára a csúcspont. A fesztivált a Parque Tejo-ban rendezik, nem messze a Parque das Nacoes-tól és Lisszabon más népszerű területeitől.

A Rock in Rio Lisboa egy zenei fesztivál, amely a zene és az ünneplés erejével hozza össze az embereket. A fesztivál fő célja, hogy élénk és befogadó teret hozzon létre, ahol az élet minden területéről érkező emberek összegyűlhetnek, hogy élvezhessék a zenei előadások széles skáláját.

A Rock in Rio Lisboa első kiadása 2004-ben került megrendezésre, és azóta Portugáliában nagyon várt eseménnyé vált. A fesztivál a nagyobb Rock in Rio franchise része, amely 1985-ben Brazíliából származik. Az évek során a Rock in Rio Lisboa népszerűsége nőtt, vonzza a zene rajongóit Portugáliából és a világ minden tájáról.

A fesztivál egyik legfontosabb jellemzője a változatos felhozatal, amely a zenei műfajok széles skáláját kínálja, hogy megfeleljen a különböző ízléseknek. A rocktól és poptól az elektronikusig és az indie-ig a Rock in Rio Lisboa biztosítja, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A fesztivál mind a helyi, mind a nemzetközi tehetségeket bemutatja, így a zenei élmények olvasztótégelyévé válik.

A Rock in Rio Lisboa egyik figyelemre méltó aspektusa a társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettség. A fesztivál szervezői aktívan támogatják a fenntarthatósági kezdeményezéseket, ösztönözve a résztvevőket a környezetbarát gyakorlatok elfogadására. A különböző szervezetekkel való partnerségen keresztül a Rock in Rio Lisboa célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a közösségre és a környezetre.

Rock Rio Lisszabonban 2024

Időpont: június 15. – június 21.
Helyszín: Parque Tejo

Ki jön a Rock in Rio Lisboa 2024-be?

A legnagyobb fénypont mind közül 2024-ben Ed Sheeran. A művész idén csak néhány európai városba látogat el, Zágráb és Budapest mellett Lisszabon is azon kevés városok egyike, ahová Ed Sheeran ellátogat. Rajta kívül más népszerű művészek, mint Calum Scott, Scorpions, Fernando Daniel, Ivete Sangalo, Dojo Cat, Evanescence és még sokan mások.

Mennyibe kerül jegyet vásárolni a Rock in Rio Lisboa rendezvényre?

A napi jegy ára körülbelül 85 euró.

Vannak jó szállodák vagy apartmanok a környéken?

Lisszabon egy olyan város, amely tele van apartmanokkal és nagyszerű szállodákkal. Mindig kérdés, hogy a legjobb-e a fesztivál közelében lakni, majd időről időre elutazni a belvárosba, vagy inkább a belvárosban laknánk, majd jegy esetén a fesztivál területére mennénk? Ha több napot tervezel ott lenni, akkor érdemes a park közelében lakni, mert a program 12-14 órán át tart, így nem lesz sok szabadidőd városnézésre a koncertek előtt vagy után.

 

Vessen egy pillantást a fenti térképre, hogy nagyszerű szálláslehetőségeket és árpéldákat láthasson. Nagyíthatja és kicsinyítheti a térképet, ha még több szálláslehetőséget szeretne látni a Rock in Rio Lisboa fesztivál területe közelében.

Hogyan juthatok el a fesztivál területére?

Ha sok energiája van, akkor körülbelül 10 km-re van Lisszabon városközpontja és a Rio Lisboa-i Rock fesztivál területe között. Inkább gyorsabban és anélkül végezné el, hogy annyi kalóriát égetne el? A legegyszerűbb módja annak, hogy erre a területre utazzon, a metró használata. Szinte egészen a repülőtér felé kell utaznia a piros vonalon, és le kell szállnia a metróról a Moscavide (legközelebbi megálló) vagy az Oriente megállónál. Ez egy gyönyörű terület Lisszabonban, ezért érdemes itt sétálni, még akkor is, ha nem tervezi a tényleges fesztivált.

Vannak más események Lisszabonban, amelyeket meg kell tapasztalnom?

Lisszabon legfontosabb látnivalóiról és tevékenységeiről itt írtunk a Lisszaboni útmutatónkban. Ha ideiglenes eseményeket, koncerteket vagy fesztiválokat keres, látogasson el lisszaboni naptárunkba , hogy többet megtudjon arról, mi történik a városban.

Dátum

jún 15 - 21 2024
Lejárt!

Idő

Egész nap
Kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük