A metró egy remek módja a városban való közlekedésnek. Lisszabonban négy metróvonal van és a vonalakat egyszerű kiismerni és értelmezni is.

A piros vonal hasznos, ha a repülőtérről tömegközlekedéssel szeretnél bejutni a városba, mert ez a metró egyenesen Lisszabon belvárosába visz. Ha már egyszer a belvárosban vagy, a szállásod megtalálása már gyalogosan sem lesz akkora kihívás.

A legnépszerűbb metrómegálló a turisták körében a Baixa-Chiado, ami Lisszabon központja. Innen mindössze pár perce találhatóak Lisszabon híres bevásárló utcái, az Elevador da Santa Justa és a 28-as villamos is.

Vizsgáld meg közelebbről Lisszabon metróhálózatát, az eredeti méretért pedig kattints ide.

Lisbon metro map
Lisbon metro térkép

Ahhoz hogy jegyet tudj venni a metróra, először egy Viva Viagem kártyat kell venned. Egy jegy a metróra 1,40 euró és 0,50 euró a Viva Viagem kártya.

Ha még többet meg szeretnél tudni a lisszaboni tömegközlekedésről, a jegyárakról és a járatokról, akkor olvass tovább!

9 thoughts on “Lisszabon metró”

  1. Szeretném megtudni,hogy a Reptérről a pirossal az Alameda megállóig mennék és ott átszállnék a zöld Metróra amivel Martin Monezig utaznék, Akkor 2 metrojegyet fizetek, vagy egyet von le a kártyámról ?
    Köszönettel Riezner Ágnes.

  2. Szia!!5napra fogok lisszabonba utazni!Az a kérdésem hogy szeretnék venni lisszabon kÁrtyát!!Ezt a reptéren megtudom venni????Mennyibe kerül???Ezzel a 28villamosra is feltudok szállni???Köszönöm a segítséget!!

  3. Szia!

    Ha veszek egy 24h jegyet, felszállás előtt lehúzom a jegyet hogy elkezdje számolni….de leszálláskor is oda kell érinteni? A nap többi részében is állandóan le kell húzni vagy elegendő először?

    Köszi

  4. Sziasztok, a Zöld Kártyát többen is tudjuk használni? Beállítva napi jegyre, egymásnak átadva, egyesével lecsipogtatva működik? Vagy ez csak a vonaljegy típusnál működik? Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük