Viva ViagemAz egyik legegyszerűbb és legjobb módja a városban való közlekedésnek a tömegközlekedés. Lisszabonban a tömegközlekedés igen jól és gyorsan működik, és ha egyszer sikerül átlátnod a rendszert és van érvényes jegyed is, akkor mindenképpen élvezni fogod az utad.

Lisszabonnak négy metróvonala, rengeteg villamos- és buszjárata van. A legtöbb villamosjárat rövid és nosztalgikus, viszont a 15-ös villamossal egyszerűen el tudsz jutni Lisszabon egyik legnépszerűbb negyedébe, a Belém negyedbe. Busszal a városban mindent egyszerűen meg tudsz közelíteni, a legnépszerűbb buszjárat talán a 737-es busz, ami a Praca da Figueira tértől egészen a várig visz (a busz nem áll meg közvetlenül a várnál, úgyhogy egy kicsit sétálni kell a végállomás felé).

Most már minden fontosabb információt tudsz a tömegközlekedésről Lisszabonban, de még mindig van egy-két kérdés, ami válaszra vár. Hol tudsz jegyet venni? Milyen jegyet vegyél? Mennyibe kerül? A következő részben ezekre kaphatsz választ.

Először is szükséged lesz egy Viva Viagem kártyára ahhoz, hogy a tömegközlekedést (metró, busz, villamos, sikló) használni tud. Ilyen kártyát az összes metrómegállónál tudsz venni, legtöbbször a jegyautomatákból. Először is állítsd a nyelvet angolra, majd válaszd ki, hogy még nem rendelkezel Viva Viagem kártyával, ha ezzel megvagy, akkor ezután már egyszerűen meg tudod vásárolni a napijegyedet (24órás jegy) vagy a vonaljegyedet. A legjobb, ha 24 órás jegyet veszel, amivel olcsóbban kijössz, mintha csak vonaljegyeket vennél, egyszerű használni és szinte minden tömegközlekedési eszközre érvényes.

Amikor felszállsz a buszra, metróra, villamosra a kártyádat az érzékelőhöz kell érinteni, ami egyet pityegni fog és zölden fog világítani. Ha nem 24 órás jegyed van és már nincs a kártyádon elegendő pénz, akkor a jegyautomatáknál tudod megint feltölteni.

Érdemes napijegyet venni, mivel a 24 órás jegyet egész nap korlátlanul tudod használni, ráadásul még a felvonókra és a Santa Justa liftre is érvényes. Ha nem napijegyet szeretnél venni, a Lisszabon kártya is, ami azért sokkal drágább, mint a napijegy, egy jó megoldás a tömegközlekedéshez, ha múzeumokra és a látnivalókra helyezed a fő hangsúlyt.

A vonaljegy ára 1,40 euró, a napijegy pedig, ami 24 órára szól és minden tömegközlekedési eszközre érvényes 6 euróba kerül.

102 thoughts on “Tömegközlekedés”

 1. Hí, I am don’t ubóderstand exatly how is working the Via Viagem card. If I want to use during 30 hours 6 times by metro and tram how much I have to pay? And the other question is : if I have to change from one metro line to the others I have to pay two times or just one?

  Thanks:
  Andrea

  1. Megválaszoltuk a kérdést az angol oldalon. Nyomd meg az English gombot lejebb, es ott lesz a válasz a kommentek között!

 2. Jó napot kívánok!
  Este érkezünk a reptérre, hol tudok jegyet venni egy útra?
  A reptérről a Rossio M állomásig hogyan jutok el?
  Zöld kártyát hol lehet venni? (4 napra vennék, – érdemes?)
  Elnézést a sok kérdésért!

  Köszönettel: Csaba

  1. Vannak jégyautomaták a reptéren amit lehet használni. Ott kell venni kell VIVA Viagem kártyát (Zold kartyat) és tölteni fel pénzzel, aztán mész a metroval a lila vonnallal Alamédáig (csak egy vonal van a reptéren). Ott átszallsz a zöldés vonalra és utazol Rossioig…

 3. Júliusban megyek majd Portugáliába, Estorilba. Nem szeretnék Lisszabonból taxizni, ezért megnéztem google maps-en a lehetőségeket. Azt írja, hogy a piros vonallal reptértől Alamedáig, ott átszállás a zöldre Cais do Sodré-ig, ott újabb átszállás a sárgával Estorilba.

  A kérdésem: ez a három szín három metróvonalat jelöl? Vagy az utolsó az vonat? Minden egyes vonalra egy-egy jegy kell? (Tehát összesen három?) Sima ügy az átszállás vagy órákat kell gyalogolni a bőröndökkel?

  Vagy tudtok ennél gyorsabb (de legalábbis kevesebb átszállásos) utat?

  Köszönöm!

  1. Szia 🙂 Egy jeggyel tudod utazni a reptérről Cais do Sodre-ig (egy átszállással). Onnan viszont vonattal utazol tóvább, és arra külön jegyet kell venni. Az átszállás nem túl bonyolúlt, úgy simán fog az menni. A vonat napközben kb 20 percenként indul, igy nem kell sokat várni!

 4. Kedves WCG !
  Azt szeretném tudni, hogy a Viva Viagem kártya napijegy napra szól ( éjfélig érvényes), mint nálunk, vagy órára, délelőtt 11-től, másnap délelőtt 11-ig. Ugyanez érdekelne a Lisbon Cardnal is.
  Köszönöm a xálaszt
  Üdv Z

  1. A Viva Viagem kártya napijegy érvényés 24 órán keresztül az érvenyesítéstől fogva, azaz órára. Amennyire én tudom, úgyanaz vonatkozik a Lisbon Cardra is.

 5. Üdv!!

  Csütörtökön érkezünk Liszabonba és még nem vagyok teljesen biztos abban,hogy melyik metroval induljak a szállásra, ebben szeretném a segítséget kérni.
  A szállás a Avenida Columbano Bordalo Pinherio 105 alatt van a Corinthia Lisbon Hotel, tudna ebben nekem segíteni??

  Köszönöm szépen!!

  Németh Tímea

  1. Jo napot,
   erdemes utazni a metróval a reptérről a Praca de Espanhaig, vagy Jardim Zoologico. A szálloda valahol a kettő között van, igy egy kis séta azért lesz mindkét esetben!

  2. Üdv !
   Nekünk 4 teljes nap szeretnénk tömegközlekedni Lisszabonban. Minden nap vegyünk 24 órás jegyet vagy van több napos opció is?
   Köszönöm
   Üdv Timi

 6. Szia,
  nem világos számomra, hogy a Viva Viagem kártyáért önmagában is fizetni kell, és utána töltöm fel az általam választott összeggel vagy a 24 órás napijegy összegével, vagy a kártya önmagában ingyenes, csak ha még nincsen, akkor ezt meg kell adnom az automatának.
  köszönettel:
  Andrea

  1. Amikor odaállsz az automata elé lehet venni egy Viva Viagem kártyát (azaz, pénzbe kerül), és amikor az már megvan, akkor lehet választani hogy napijegyet szeretnél rátenni vagy jegyeket egyszerri használatra.

 7. hello!

  szeptember végén utazom lisszabonba 5 napra, abból 1 napot portóban töltök. ha megveszem a Viva Viagem kártyát és nem napijegyet veszek hanem feltöltöm egy bizonyos összeggel, akkor a 28-as villamoson, a toronyliftnél, és a siklón mennyit von le a kártyámról?

  illetve Portóba melyik vasútállomásról indul a vonat?egy retúr jegy mennyibe kerül?
  milyen messze van a 28-as villamos végállomása a SÉ katedrálistól?(ott lesz a szállásom)

  köszönöm a válaszokat

  1. A 28-as villamos halad az SE Katedrális mellett, igy az könnyű lesz! Ha jól tudom, akkor a Santa Justa liftnél az ár 2,80 Euro ha veszel helyben, de a napijeggyel viszont “ingyenes.” Ha jól tudom, akkor sima VIVA Viagem kártyával nem tudod ezt kifizetni, csak ha napijegyre van “beállitva.”

   Van két vonatállomás Portóban, amit lehet használni, de a legnépszerűbb talán a Sao Bento állomás.

 8. Szia!
  Két kérdésem lenne,ha a repülőtérről 2 szer kell átszállnom a metron,hogy célhoz érjek,az lehetséges 1 jeggyel?
  Hogyan juthatok el az Oriente megállóból Savacem településre,erre a jegyet fizethetem a viva viagem kártyáról? kösi

  1. Jó napot! Átszállni lehet a metrón egy jeggyel. Nem tudom pontosan hogyan jutsz el a Savacem településre (attól is függ pontosan hova mész), de nincs messze az Oriente megállótól, úgy hogy gyalog is, Telecabinnal is jutsz viszonylag közel a Savacem településre… sok sikert!

 9. Szia!
  Számomra az nem világos, hogy ha megveszek egy napi jegyet 6 euroért akkor aznap ennyiért utazom? Vagy függ attól, hogy mennyit, hányszor szállok át és mivel utazom?

  1. Nem, a napijeggyel annyit utazol, amennyit csak akarsz (mindegy, hogy mennyit)… Ugyanugy mint egy napijegy Budapesten!

 10. Szia a kérdésem az lenne h csak automatáknál lehet vásárolni napi jegyet vagy van pénztár is?A városban metró megállóknál is lehet venni kártyát,?
  Az autópályákról tudsz valami infót h kb mennyibe kerül ha pl Portóba mennék?Köszi Éva

  1. Vannak pénztarak is ahol lehet venni jegyeket, de nem olyan gyakoriak. Automatak vannak a különböző metromegállóknál. Nem tudom pontosan, mennyibe kerül az autópálya Lisszabon és Porto között, de számits úgy, hogy kb 25 Euro (plusz a benzinköltségeket). Jó utat!

 11. Jo napot! Nagyon orulok, hogy megtalaltam ezt az oldalt 🙂 Elodeimhez hasonloan kozlekedesi tanacsra lenne szuksegem. Egy hetre utazom Lisszabonba ket nap mulva, amibol nagy resze a varos, 1 nap Sintra, Estoril. Ilyen idotartamra tud nekem segiteni, hogy milyen jegy/berlettipus eri meg legjobban, ezen felul hol tudom megvasarolni? Nagyon koszonom!

  1. A jegyeket meg tudod venni a különbözű automataknál ami pl. a metromegállókban találhatóak. Alapból véve nem olyan nagy város Liszzabon, igy én megvennék az első napra (és talán a másodikra is) egy napijegyet, és utaznék minél többet. A többi napra talán már nem kell annyit utazni, és akkor vagy veszel új Viva Viagem kártyát vonaljegyekkel, vagy egyáltalán nem használod a közlekedést. Ha mégis akarsz sokat utazni, és talán szerelmes leszel a 28-as villamosban, akkor viszont vegyel napijegyet a többi napra is!

 12. Jó napot! Az a kérdésem lenne, hogy a napijegy az érvényes a Sintra-i vonatra? A Viva Viagem kártyát mindenféleképpen meg kell venni és csak utána lehet a napijegyet? Előre is köszönöm a választ.

   1. Azt olvastam, hogy a napijegy (24 órás) csak a vonatok városon belüli szakaszaira érvényes, ezért szeretném megkérdezni, hogy biztosan el lehet-e jutni Sintrába? A választ előre is köszönöm.

    1. Szia Bálint,
     a sima 24 órás jegy nem érvényes a Sintrai vonatra, arra külön jegyet kell venni aminek az ára kb 2,5 Euro. Van viszont egy dragabik napi jegy aminek 10,15 Euro az ára. Az ervényes a vonatokra is, a következő irányokban: Sintra, Cascais, Azambuja és Sado vonalak.

  1. Valószinüleg egy havi bérletet (30 naposat) a legjobb. Esetleg kérdezd meg a szállásadód, hogy mit javasol 🙂

 13. Szia, Nagyon tetszik az oldal és hasznos információkat tudtam meg belőle. Közel 20 fős baráti társasággal szeretnénk menni november elején Lisszabonba és 1 napot Sintra-Cabo Da Roca- Cascais-ban szeretnénk tömegközlekedéssel megnézni. Kérdésem lenne, hogy a 403-as busszal kivitelezhető-e Sintrából, itt gondolok a busz telítettségére, vagy ennyien érdemesebb bérelni egy mini buszt? Busz bérlés mennyibe kerülne, vagy hol érdemes foglalni? Válaszod előre is köszönöm!

  1. Egyértelműen könnyebb lenne saját kis busszal. A 403-as busz ritkán jár (óránként egyszer), ami azt jelenti, hogy nehéz egy ilyen nagy túrát egy ilyen busszal csinálni, simán lehet, hogy nagyon tele lesz a busz, és ha mindhárom helyre szeretnétek menni egy nap alatt, valószinüleg egyszerűen túl sok lesz. Sajnos nem tudok segíteni buszbérlés költséggel, de remélem találtok valami jót!

 14. Üdvözlöm!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudom, hogy a feltöltött kártyámon mennyi összeg van még, ha nem napijegyeset veszek?Kettőnknek elég 1 kártya, ha nem napijegyes,és arra elég rátöltenem egy nagyobb összeget? Ahol meg érintenem kell , ott kétszer teszem ezt meg?
  Ha jól értelmezem csak a napijegy vásárlásakor(6EUR 1 napra) tudom a 28-as villamosra használni ingyen, meg esetleg más helyekre, vagyis ezt szinte olyan, mint egy Liszbon card 24, kivéve, hogy az több helyre is add kedvezményt, vagy ingyenes belépést.

  1. Meg lehet nézni a kártyádon levő egyenleget a különböző buszokon, lifteken és hasonlót! Csak EGY ember használhat EGY kártyát, igy két kártyát kell venni. A Liszbon Card csak akkor éri meg, ha nagyon sok múzeumba szeretnétek menni (a közlekedés használat mellett).

   1. Köszönöm. A 28as villamosra is érvényes a napijegy. (24h)?Ha este érkezem és veszek egy napijegy, akkor az másnap estig lesz érvényes? Én úgy gondolom így kéne működnie, de azért rakerdezek.

 15. Kedves WCG,

  Nem világos előttem a Viva Viagem kártya:
  – van egy 24 órás lehetőség ?
  – és van egy “zapping” lehetőség, ami időben nem korlátozott ?
  – Estorialba is szeretnénk menni, akkor oda egy másik Viva Viagem kártyát kell venni, és feltölteni?
  – a repülőtéren csak egy automata van a Metróban, ahol ilyen jegyet lehet venni, sorbaállással.
  Vagy van ott másik automata is?

  1. Kedves József,
   jó kérdések ezek. Jól érted a dolgot, amikor veszed a Viva Viagem kártyát van két lehetőség, vagy a “zapping” vagy 24 órás. Ha zappingot választasz, akkor az jó ha Estorilba is szeretnél menni, ha viszont 24 órásat veszel, akkor másik Viva Viagem kártya kell. Vagy, esetleg van egy ilyen drágábik nagy jegy ami kicsit több mint 10 Eurűba kerül, és a hivatalos leírás szerint igy néz ki: “Carris/Metro/CP, 10.15 Euro-ba kerül és: “Valid for unlimited trips in Carris, Metro and CP (Sintra, Cascais, Azambuja and Sado lines), az első 24 órába érvényesítés után.“

   Van több automata a reptéren, így lehet hogy van sor, de nem tart örökre!

   1. Nemrég érkeztünk meg a reptérre, metró három napig zárva és az információs pultnál azt mondták nincs automata, csak bent a metrónál, ezért nem tudunk napi jegyet venni. Nagyon ajánlották a taxit, többször is, végül ketten, két busszal értünk el a szállásra, 7.40 euróval “könnyebben” 😟 nem igaz, hogy ez nem oldható meg másként, csak ilyen lehúzósan..

 16. Kedves WCG!
  Szeptember végén fogunk 5 napot eltölteni Lisszabonban egy barátommal. Úgy tervezzük,hogy 3 napot töltenénk Lisszabonban, majd szeretnénk 1 napot Sintra és 1 napot Cascaisba kirándulni.
  A kérdésem az lenne, hogy mi a legjobb megoldás? Az eddig olvasottak alapján érdemes 24 órás jegyet vennünk a lisszaboni városnézéshez, viszont ha jól értettem, a 24 órás jegy nem érvényes a Sintrába vagy Cascaisba tartó vonatokra, arra külön jegy kell. A vonattársaság honlapján 2,20 € a vonatjegy és plusz a napijegy, ami 6,15 € – ha valóban nem érvényes a vonatra – kedvezöbb, mint a drágább napijegy. Akkor pontosan mire/hol használható a 24 órás jegy?
  Elöre is köszönöm!

  1. Jo napot,
   akkor érdemes a drágábbik napijegyet venni, ha mondjuk egy napon szeretnél menni Cascaisba és Sintrába, és emellett utazni közlekedéssel Lisszabonban. Ha csak egy városba mész, úgy olcsobb, ahogyan te írod!

 17. Kedves WCG!
  4 napot leszünk Lisszabonban. Két napot “sima” tömegközlekedéssel akarunk eltölteni. Egyik napon szeretnénk használni a Linha de Cascaist, és talán egyiken hajót. Emiatt úgy olvastam, hogy 2-szer elegendő vennem a 6 eurós napijegyet, az egyikre a 10,5-öst és a másikra a 9,5-öst.
  Az a kérdésem, hogy ezt első nap meg tudom vásárolni, vagy naponta szükséges megtennem, hogy az aktuális tervnek megfelelő napijegyet vegyek. Ha naponta kell, akkor érvényes az első Viva Viagem kártyám és erre töltöm fel, vagy azt is újat kell venni?
  Köszönöm a segítséget.

 18. Jó napot,
  Szeretném a segítségét kérni, hogyan jutok el a Belém toronytól a Krisztus király szoborhoz a legegyszerűbben, lehetőleg úgy, hogy használni tudjam a napi jegyes kártyát. Köszönöm!

 19. Kedves Segítő!
  A 28-as villamos megállóival kapcsolatban lenne kérdésem: hol lehet a megállókat megnézni? A Praca Martim Moniz végállomáson szeretnék felszállni és a Sé katedrálishoz, ill. Szent György várhoz eljutni. Nem tudom viszont, hogy melyik irányba és hogyan közlekedik, mert ez igen lényeges – időhiány miatt. Ha előbb ellentétes irányba átszeli a várost, akkor nagyon sok idő, ez esetben gyalog sokkal hamarabb elérek oda. Viszont kipróbálnám szívesen. Másik kérdésem a Via Viagem kártyával kapcsolatban: megvehetem mondjuk vasárnap a 24 órás( 6,15 euros) kártyát és csak kedden este kezdem használni? A közbenső napokra pedig vennék másik kártyát, amit feltöltök némi pénzzel – akkor ugyanis jóval kevesebbet utaznék és talán az lenne gazdaságosabb. Arra gondolok, hogy ne kelljen időt tölteni még szerdán az új vásárlással. Nagyon köszönöm a segítségedet!

 20. Azt olvasom az egyik válaszban, hogy Sintrába érvényes a nalijegy, akövetkezőben meg azt, hogy nem. Illetve, hogy a drágább naoijegy oda is jó. Akkor most mi a helyzet ezzel? Vonatjegyre és buszra is jó a 24 órás jegy? Sintraba , Cascaiba, Cabo da Rocaba Óbidosba másik jegy kell? A vasútállomáson kell megvenni?
  Ugyanarra a Viva Viagem kártyára tölthetem monden nap a 24 órás időt, ugye nem kell minden nap új kártyátvis venni?
  Köszönöm!

  1. A drágabbik napijeggyel lehet Sintrába utazni, a jegy jó a vonatra is ezekre a desztinációkra. Nem kell új Viva VIagem kártya, lehet újra tölteni és ujra használni ugyanaz a kártya.

 21. T. WCG,

  8 éves kislányommal leszünk egy napot Lisszabonban. Nem találok arról információt, hogy neki szükséges jegyet váltanom, vagy nem?
  Nagyon köszönöm, hasznos az oldal!

  üdv
  Tamás

  1. Jó napot,
   négy éves kor alatt ingyenes a tömegközlekedes, ha idősebb, jegyet kell venni a gyerekeknek is!

   1. Szia, engem az éjszakai járat érdekelne, mert hajnalban utazunk Pestre. Úgy tudom, a 208-as busz jár. Jegyet hogy lehet rá venni, mennyiért? Három aeroporto megállót is jelöl, melyiknél kell leszállni a 2-es terminálhoz? Köszönöm a választ.

 22. Kedves segítő!
  Érdeklődöm,hogy heti jegy létezik-e,hogy ne kelljen naponta feltölteni a kártyát.
  Megéri-e a lisszabon kártya,ha sokat akarunk látni és utazni,kb 7 napot leszünk ott.

  Üdvözlettel:
  Köves Tamás

 23. Szia!
  Azt szeretném megtudni, hogy a Cacilhasba tartó Transtejo kompra lehet jegyet venni viva viagem kártya nélkül is? A 101-es buszra gondolom igen, de ezt nem tudtam eldönteni. Köszönöm!

 24. Szia!
  4 éjszakát leszünk, és a lehető legkevesebbet akarok “vesződni” a jegyekkel, ezért a Lisboa Card a kiszemelt. 2 kérdésem van, ha tudnál segíteni…
  – Késő este érkezünk a reptérre. Vajon meg tudjuk-e ott venni a kártyákat?
  – Sintra és a 403-as buszra ezek érvényesek (gondolom, nem…)
  Előre is köszi!
  Üdv: Tamás

 25. Sziasztok,
  Az TimeOut markettől szeretnék eljutni a Belem negyedbe (Torre de Belem, Jeromos kolostor, natas, Padrao dos desc…). Melyik villamossal jutok oda?
  Köszi előre is.

 26. Szia!
  Végig olvastam a kérdéseket, válaszokat, de nem találtam azt, ami engem érdekel. Szeretnék segítséget kérni. A reptértől a szállásig metróval majd buszra átszállással jutunk el 1 órán belül (úgy tudom, hogy 1 órán belül ingyenes az átszállás). Az lenne a kérdésem, hogy a két különböző közlekedési eszközre is elég 1 vonaljegy? Este érkezünk Lisszabonba, reggel pedig rögtön Sintra felé vesszük az irányt, így nem éri meg az első napra a 24 órás jegy, olcsóbb lenne, ha csak 2 vonaljegyet veszek (este a szállásra való eljutáshoz és reggel a Rossiora való utazáshoz) és csak Sintrából való visszaérkezéskor vennék napijegyet. Ha jó az elképzelésem, akkor tulajdonképpen üres lesz a kártya (mert elhasználtam a 2 vonaljegyet), amikor a Rossión veszem a vonatjegyet. Ilyenkor is kell venni új kártyát vagy akkor tölthetek rá vonatjegyet? Köszönöm!

 27. Vasárnap utazunk Lisszabonba repülővel, két felnőtt + két gyermek (egyik már 4 év feletti) formációban, egy hétre. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy heti jegyet nem ismer a lisszaboni tömegközlekedés; ahogy néztük, a Lisszabon kártyát nem biztos, hogy kihasználnánk, ráadásul az is csak 72 órát oldana meg, és hogy már a nagyobb gyerkőcnek is kell jegyet venni. A havi bérlet meg túl drága a 12 eurós kártya megvásárlásával. Mindent számba véve arra jutottunk, hogy valószínűleg a napijegyekkel jövünk ki a legjobban. Helytálló ez a véleményünk a fenti paraméterek alapján? Továbbá nem világos számunkra, hogy is működik a gyakorlatban ez a 24 órás jegy, egy héten keresztül. Minden egyes nap újra oda kell állni az automatához egy újabb napijegyet venni, vagy meg lehet ezt oldani valahogy “tömbösítve” is, egy alkalommal? Előre is köszönöm a választ! Üdv. Rita

 28. Üdvözlöm!
  Este 21.15-kor érkezünk a reptérre, innen kell eljutni a szállásra a Pensao Sao de Praca-ba. Mivel tudunk leggyorsabban odajutni?
  Köszönöm, ez egy nagyon hasznos oldal és tetszik s személles segítségadás is.

 29. Kedves WCG!

  Érdeklődnék, hogy a napijegyen kívül lehet venni heti jegyet is? Az jobban megéri?

  Köszönettel:
  Somogyvári Iván

 30. Üdv,
  jövő héten utazom Lisszabonba egy konferenciára három napra. Az Agrártudományi Egyetemen lesz a konferencia, amitől elég messze sikerült szállást szereznem, plusz a fennmaradó időben szeretném felfedezni a várost is, ezért sokat használnám a tömegközlekedést.
  Tudok venni Lisszabon városkártyát a repülőtéren, vagy még indulás előtt próbáljak szerezni?
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Lelesz Judit Éva

 31. Kedves WCG !

  Iskolás gyerekekkel (2 fő ) utaznánk Liszabonba a nyáron, 1 hétre. Sokat szeretnénk használni a tömegközlekdesét, ajánlott közeli településekre is elmennénk. Milyen kártyák vásárlása a legpraktikusabb? A gyerekeknek lehet diák viva kártyát venásárolni?
  Illetve olvastam egy fényképes kártyás lehetőségről is, de nem volt teljesen érthető hol és hogyan lehet hozzájutni.

  1. Jó napot,
   a sima VIVA Viagem kártyát kell venni a gyerekeknek, mivel nincs diák verziója. A helyi lakosoknak van egy úgynevezett VIVA kártya, de az nem vonatkozik a túristákra.

 32. Kedves WCG!
  Érvényes még a tavaly vásárolt VIVA viagem kártyám? Mert nem állnám végig a sort a reptéren, ha nem muszáj 🙂

 33. Kedves WCG!
  Hamarosan utazunk Lisszabonba a fiammal és Carcavelosban fogunk megszállni. Valahol azt hallottam, hogy a Viva Viagem kártyára 24 órán belül nem tudok különböző típusú jegyet venni, tehát ha először metróval megyünk a Cais do Sodre-ra, akkor a vonatjegyvásárláshoz újabb kártyát kell venni. Ez azt jelenti, hogy 2×2 kártyát kell vennünk kettőnknek? Vagy a zapping jegyre ez nem igaz? Azt is hallottam, hogy a jegyautomata csak készpénzt fogad el. Igaz ez vagy ez csak régebben volt így? Előre is köszönöm a választ.

 34. Szia!
  A lisszaboni reptértől mi a legegyszerűbb útvonal tömegközlekedéssel R. do Jasmin utcába?
  És Lisszabonból Portoba melyik vasútállomásról érdemes indulni?
  köszönöm!
  Dorka

 35. Tisztelt WCG!
  A kérdésem az lenne, hogy Lisszabon kártyát a reptéren csak automatából lehet venni, vagy shop-ban
  is ? Illetve késői érkezés esetén ( 20 h körül ) az nyitva van-e ?
  Köszönöm!
  Rita

 36. Szia!

  A Viva Viagem kártya megvásárlása után, ha zapping jegyet vásárolok és rátöltök egy nagyobb összeget- pl 30 Eurót – egyszerűbb a közlekedésem? Egyik nap több sétát tervezek, másik nap hosszabb utazást. Elővárosi vonatra, ill. kompra úgy látom nem érvényes, de a városi közlekedéshez a feltöltős zapping talán praktikus?.

 37. December 30/Januar 6 kozot leszunk Lisszabonba .Milyen bérletük van ami mindenre vonatkozik .Marmint ;metro/vilamos /trolibusz /autobusz ?

 38. Szia! A Viva Viagem kártya meddig érvényes? Pár nap lisszaboni tartózkodás után Portoba megyek ahol szintén pár napot töltök, majd vissza Lisszabonba. Akkor új Viva Viagem kártyát kell vennem?

  1. A kartya ervenyes hosszu ideig, csak ujra kell tolteni ra penzt ha lejart a berlet, vagy nincs tobb penz jegyekre..

 39. Helló!
  Valaki korábban kérdezte, de nem találtam a válasz.
  3 napot töltünk Lisszabonban, Viva Viagem Cardot veszünk, 24 órás jegyet választunk.
  Kérdés: minden nap újra rá kell tölteni, vagy egyszerre megoldható a 3, azaz 72 óra?
  Köszönöm

  1. Tisztelt WCG!
   Szeretném megkérdezni este hány óráig van tömegközlekedés?Este tíz órakor érkezünk vissza Portóból Lisszabonba.Sintrából hogyan jutunk el Cascaisba és milyen jegyet kell váltanunk.Várom mielőbbi válaszukat.Köszönöm.

 40. Szeretném megtudni, hogy 70 éven felülieknek kel-e jegyet venniük a tömegközlekedésben.? Esetleg díjtalan?
  Köszönöm.

  1. Jegyet kell venni, és egy pár kivetelével, teljes árut kell venni. A vonatokon van nyugdijas kedvezmeny, de arról érdemes megkérdezni helyben. A helyi közlekedésben érdemes a napi jegyet venni ami a legolcsobb (de nincs semmilyen kedvezmény a nyugidjasoknak).

 41. Szia ! Pénteken utazunk Lisszabonba 5 napra. Szeretném megkérdezni, hogy csak 24 órás napi jegy van , vagy esetleg van 72 órás is . Ha van az mennyibe kerül? KöszönömTimi

 42. Üdvözlöm! Valóban megváltozott a 24 órás napijegy használata? Tényleg csak a metrón használhatom. Segítő válaszát előre is köszönöm.

 43. Szia!

  Feri vagyok, mozgáskorlátozott szept 8.án utazom Lisszabonba, kézi hajtásos kerekesszékben könnyen lehet tömeg közlekedni a városban?

  Válaszod köszönöm, Feri

  1. Nem mindig a legjobb… nehany villamos es busz kerekesszekbarat, de sok van ami nem… kicsit olyan mint Budapest…

 44. Szia!
  Emma vagyok érdeklődni szeretnék a 208 éjszakai járattal kilehet jutni a Liszaboni repülőtérre easyHotelból,és milyen időközönként jár,mettől-meddig.
  Válaszod előre is köszönöm!

 45. Szia!

  Szombat reggel fél hatra szeretnék a repülőtéren lenni, de úgy tudom a metró akkor még nem jár, mivel tudok kijutni a városból a reptérre?

  Üdv!

  1. Ilyenkor a taxi talán a legkönnyebb, és nem is olyan drága. Olcsóbb mint Budapesten (ha nem csapnak be).

 46. Kedves Segítő,
  Érdeklődni szeretnék, hogy a Metro mettől-meddig közlekedik egy napon belül Lisszabonban.? Egy olyan információval találkoztam, hogy a Metro szolgáltatás 06:30-tól 01:30- ig vehető igénbe. Busszal utaznánk tovább Portóba reggel 05:00 előtt. Így abban is szeretnék segítséget kérni, hogy az Oriente Buszpályaudvarra a BAIXA-CHIADO metro megállótól melyik busszal vagy villamossal közelíthető meg.
  Nagyon szépen köszönöm.
  Kiss János

 47. Üdvözlöm! Az iránt érdeklődöm, hogy éjszaka meddig jár a metró? 23:35 körül száll le a repülőgépünk Lisszabonban, és metróznunk kell(ene) a szállásig.
  Köszönettel: T. Orsi

  1. Elvileg 01.00kor mennek az utolso metrok, ugy hogy kellene, hogy menjen – de ugyanakkor, lehet, hogy biztonsagosabb elore egy taxit foglalni 🙂

 48. Szép napot kívánok!
  3 napot fogunk Lisszabonban tölteni,szeretnénk 1 nap Sintraba is ellátogatni. Nyugdíjasok vagyunk. Kérdezném,hogy érdemes-e Lisszabon kártyával megoldani a közlekedést ill. a belépőket. A Penaba, Belém toronyba, Jeromos kolostorba szeretnénk bemenni és Cascaisba ellátogatni.
  Köszönet a válaszért!
  Erika

 49. Kedves Worldcityguides!

  A tanácsodat kérném. Július 21-én éjjel 1 órakor száll le a repülőnk Lisszabonban, és 22-én 11 órakor már repül vissza Bp-re (repjegyet már nem tudom és nem is akarom módosítani), erre az időre találtam ki valamit és szeretném kérdezni, hogy szerinted megvalósítható e?

  Terveim szerint taxival 5 óra fele bemennénk Martim Monizra, megvennénk a Viva kártyát, feltölteném 2 db jegy árával. Innen az első 28 E villamossal 5.40-kor indulnánk. Ha jól látom kb 50 perc a menetideje. Fél 7-7 fele értnénk Campo de Ourixue-ra, így egy kicsit láthatnánk a várost.
  Innen gyalog mennénk a Saldanha metróig, ami 30 perc séta, közben megreggeliznénk valahol. Fél 9-9 fele pedig mennénk metróval a reptérre.
  Tudom rohanós lenne, de ha mégis beleférne, jobb lenne, mint a reptéren ülni. Várom véleményed, észrevételed, tanácsodat, hogy esetleg mit nem vettem figyelembe. Mire figyeljek még. Szóval, hogy megvalósítható e? .

  1. Én nem mernék olyasmit csinálni, egyszerűen túl rizikós. De ha bátor vagy és ha van energiád, nyugodtan lehet próbálni. Én valószinüleg csak betaxisnék a városba, innék egy kávét és reggeliznék valamit (vagy kimennék a Belemhez és ott néznek körül), mielőtt sietnék vissza a reptérhez.

   Mivel a repülő nem vár, rizikós a közlekedés és minden (taxi is), így nagyon vigáznék 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük