Lisszaboni Félmaraton 2024

Nem hangzik fantasztikusan egy félmaratoni futás a portugál fővárosban? A lisszaboni félmaraton egy éves esemény, amelyet általában minden év márciusában rendeznek meg. Szeretné másképp felfedezni Lisszabont? Itt a lehetőség!

A félmaraton csodálatos módja annak, hogy megismerjünk egy várost. Ez nem csak ürügy arra, hogy meglátogassa Lisszabont, hanem a saját tempójában futhat, megnézheti a környéket, és jól érezheti magát. Egy másik pozitív dolog, hogy a félmaratonra való felkészülés sokkal könnyebb, mint a teljes. Ha valóban teljes maratont akarsz futni Lisszabonban, akkor ezt is megteheted, de ez általában minden év októberében van.

Ha van némi futási tapasztalatod, könnyen változtathatsz, és jól felkészülhetsz egy félmaratonra. Futtasson tovább 5-10 kilométert hetente néhányszor, majd időről időre növelje a távolságot 15 km-re, majd növelje 21 km-re. A hosszabb távok között folytassa a rövidebb távolságok futását. Gyorsan észre fogod venni, hogy a tested jól felkészült, és képesnek kell lenned a félmaraton lefutására Lisszabonban.

Mennyibe kerül a Lisszaboni Félmaratonon való részvétel?

A lisszaboni félmaratonon való részvétel ára 60 euró. A regisztrációt itt lehet elvégezni.

Van egy 10 km-es Vodafone verseny is, amely 40 euróba kerül.

Fontos megjegyezni, hogy sok utcát lezárnak a félmaraton miatt. Ennek eredményeként minden résztvevőnek 3 órán és 30 percen belül célba kell érnie, mert ezt követően minden útlezárást megszüntetnek, és a forgalom a szokásos módon visszatér Lisszabonba.

Hol kezdődik a lisszaboni félmaraton?

Nem leszel egyedül, hiszen több mint 35 000 ember vesz részt ezen a versenyen. De még mindig fontos, hogy készen álljon, amikor az indítási jelet megadják. A rajt a 25 de Abril hídról, a híres lisszaboni hídról indul. Fontos megjegyezni, hogy tömegközlekedést kell használnia a hídon való átkeléshez. Ha bebizonyítja, hogy maratoni futó vagy, ingyenesen használhatja a tömegközlekedést Lisszabonban, ami meglehetősen egyszerű. Ügyeljen arra, hogy szorosan figyeljen a részletekre, hogy időben eljusson a kiindulási ponthoz.

Lisszaboni félmaraton 2024

Dátum és idő: március 10., 10.00

A BIB-t (rajtszámot) legkésőbb március 9-én kell átvennie. Az is lehetséges, hogy ezt a lisszaboni szállodába szállítsák.


Szeretne még többet futni 2024-ben? Érdemes lehet szeptemberben Magyarország fővárosába látogatni, hogy részt vegyen a budapesti félmaratonon!

Címkék:

Dátum

márc 10 2024
Lejárt!

Idő

Egész nap
Kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük