Home Events Sport események Lisszaboni Félmaraton 2023

Lisszaboni Félmaraton 2023

Nem hangzik fantasztikusan egy félmaraton lefutása a portugál fővárosban? A lisszaboni félmaraton egy éves esemény, amelyet általában minden év márciusában rendeznek meg. Szeretné másképp felfedezni Lisszabont? Itt a lehetőség!

A félmaraton csodálatos módja annak, hogy megismerjünk egy várost. Ez nem csak ürügy arra, hogy meglátogassa Lisszabont, hanem a saját tempójában futhat, megnézheti a környéket, és jól érezheti magát. Egy másik pozitív dolog az, hogy sokkal könnyebb felkészülni egy félmaratonra, mint egy teljes maratonra. Ha valóban teljes maratont akarsz futni Lisszabonban, akkor ezt is megteheted, de ez általában minden év októberében van.

Ha van némi futási tapasztalatod, könnyen változtathatsz, és jól felkészülhetsz egy félmaratonra. Futtasson tovább 5-10 kilométert hetente néhányszor, majd időről időre növelje a távolságot 15 km-re, majd növelje 21 km-re. A hosszabb távok között folytassa a rövidebb távolságok futását. Gyorsan észre fogod venni, hogy a tested jól felkészült, és képesnek kell lenned a félmaraton lefutására Lisszabonban.

Mennyibe kerül a Lisszaboni Félmaratonon való részvétel?

A lisszaboni félmaratonon való részvétel ára 60 euró. A regisztrációt itt lehet elvégezni.

Van egy 10 km-es Vodafone verseny is, és az ezen való részvétel ára 40 euró.

Fontos megjegyezni, hogy sok utcát lezárnak a félmaraton miatt. Ennek eredményeként minden résztvevőnek 3 órán és 30 percen belül célba kell érnie, mert ezt követően minden útlezárást megszüntetnek, és a forgalom a szokásos módon visszatér Lisszabonba.

Hol kezdődik a lisszaboni félmaraton?

Nem leszel egyedül, mivel több mint 35 000 ember vesz részt ezen a versenyen. De még mindig fontos, hogy készen álljon, amikor az indítási jelet megadják. A rajt a 25 de Abril hídról, a híres lisszaboni hídról indul. Fontos megjegyezni, hogy tömegközlekedést kell használnia a hídon való átkeléshez. Ha bebizonyítja, hogy maratoni futó vagy, akkor Lisszabonban ingyenesen használhatja a tömegközlekedést, így ez meglehetősen egyszerű. Ügyeljen arra, hogy szorosan figyeljen a részletekre, hogy időben eljusson a kezdőponthoz.

Lisszaboni félmaraton 2023

Dátum és idő: március 12., 10.00

A BIB-t (kezdő számot) legkésőbb március 11-én kell átvennie. Az is lehetséges, hogy ezt a lisszaboni szállodába szállítsák.


Szeretnél még többet futni 2023-ban? Érdemes lehet szeptemberben Magyarország fővárosába látogatni, hogy részt vegyen a budapesti félmaratonon!

Tags:

dátum

márc 12 2023

időpont

All Day
kategória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük